Vágólapra másolva!
Egy brit grafikus látványterveket készített a jövő évi szabályok szerint épülő F1-es autókról. Elérte, hogy még a bukókeret ellenére is vonzónak tűnjenek.

Amióta a számítógépes grafika világszerte elterjedté vált, gyakran jelennek meg fantáziarajzok és koncepciók azzal kapcsolatban, hogyan nézhetnének ki az F1-es autók. A jövő évre tervezett szabályváltozások ráadásul jó táptalajként is szolgálnak ehhez.

Egy brit grafikus, Tim Holmes számos jelenlegi és korábbi színkombináció szerint készített fiktív 2017-es terveket, amelyeken a jól ismert résztvevők, például a Ferrari vagy a Mercedes autói, illetve korábbi legendás istállók, köztük a Brabham és a ’90-es évek eleji Williams is megelevenedik.

Holmes az F1-en kívülről is merített ihletet: Ken Block autójának színei, a brit túraautó-bajnokság (BTCC) és NBA csapatok is inspirációt adtak a tervezőnek, aki a Twitteren és a Facebookon ontja magából a grafikai munkákat.

Noha valószínűleg nem ez a célja, rámutat arra is, hogy az F1-es csapatok kissé lemaradtak az arculattervezés és az autóik külső megjelenésének alakítása terén. Arról lehet vitatkozni, hogy Holmes elképzelései szépek vagy sem, mindenesetre ötletesebbek és provokatívabbak sok jelenlegi F1-es autó külsőjénél.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!