Ecclestone: Ne nyerjenek, ütközzenek a Mercedesek!

Forma-1, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Brit Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg (L) passes as Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton gestures to the fans after taking pole position in tomorrow's British Formula One Grand Prix, during the qualifying session at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 9, 2016. Lewis Hamilton left it late to grab pole position for his home British Grand Prix on Sunday, ahead of Mercedes team-mate and fierce championship rival Nico Rosberg / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Az F1 ügyvezetője szerint a Mercedes is jobban jár, ha Hamilton és Rosberg a győzelmi sorozat helyett inkább felhajtást csap a baleseteivel. Nagy hibának tartja, hogy a Red Bull nem kapott Mercedes erőforrásokat.

A vasárnapi Brit Nagydíj előtti hetet a Mercedes versenyzőinek legutóbbi, Ausztriában történt balesete töltötte meg tartalommal, és Bernie Ecclestone, az F1 ügyvezetője szerint ez már jobban érdekli a közönséget, mint az Ezüstnyilak folyamatos győzelmei, mert az emberek úgy gondolják, hogy az F1-ben úgyis mindig a Mercedesek nyernek.

„Nagyon nyilvánvaló dolgok nem keltenek érzelmeket” – nyilatkozta az F1 hivatalos weboldalának. „Két Mercedes ütközése nekik is nagyobb népszerűséget hoz, mintha nyernének. Elég csak megnézni, hogy mi folyik Ausztria óta. Az én véleményem, hogy pozitívabb a hírverés, mert látszik, hogy hagyják versenyezni a fiaikat” – nyilatkozta Ecclestone.

Inkább balhézzanak, mint nyerjenek Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A 85 esztendős üzletember szerint Nico Rosberg mellett egyedül Lewis Hamilton érdemelné meg, hogy vezesse a világbajnoki pontversenyt, és úgy véli, végül az idén is az eddigi háromszoros világbajnok ünnepelhet majd. Elmondta, szerinte Hamilton már elég sokszor balszerencsés volt az idén, és fogadni is hajlandó lenne honfitársa negyedik világbajnoki címére.

„Így van. Nem mondom, hogy ez lenne a legjobb a Forma-1-nek, és azt sem, hogy Nicóval bármi baj lenne. Egyszerűen csak az általános helyzet ilyen” – ködösített Ecclestone, aki nem tagadta, hogy nagyon szeretné, ha jövőre a Red Bull vagy a Ferrari megszorítaná a Mercedest a világbajnokságban.

Nem minden téren halad a korral Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

„Remélem igen. A Mercedesnek meg kellett volna engednie, hogy a Red Bull megkapja a motorjaikat. Az elmúlt évek során ez volt az egyik legnagyobb hibánk” – mondta Ecclestone arról, hogy a Red Bull tavaly tudta megszerezni Mercedes motorjait, és a Renault ügyfele maradt.

„Ez nagyon jót tett volna a küzdelemnek. A Mercedes talán így is nyert volna, de sokkal jobban mutatna, ha a szezon utolsó versenyén győznének” – foglalta össze. „Mindenki azt mondaná, hogy ez így sportszerű.”

Email cím? Minek?

Ecclestone arra is kitért, hogy manapság egyre több szó esik az utódlásának kérdéséről. Az F1 igazgatótanácsának egyik tagja, Sir Martin Sorrell nemrég azt mondta, Ecclestone pótolhatatlan, részben azért is, mert néha „verbális kisiklásai” vannak, de ő maga azt állította, nem szokta meggondolni, hogy mit és mikor mond, nem tervez előre. Fenntartja, hogy a sírig az F1 élén marad, és az utódlásával sem foglalkozik, mert szerinte „jelenleg viszonylag jó formában” van.

Kijelentette, saját magához hasonlóan egy autónepper mentalitású emberre lenne szükség, ha az ő ideje lejár, és azért nem találták még meg az utódját, mert a lehetséges jelöltek „nem akartak dolgozni, csak utazgatni, a bankszámlájukat nézegetni, és a sajtóban tetszelegni.” Elmondta azt is, hogy nem érintette meg a digitális korszak, az ügyeit még mindig telefonon intézi, és nincs email címe sem. „Minek az?” – tette fel a kérdést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!