Vágólapra másolva!
A megpördülése ellenére úgy gondolja, jó döntés volt elsőként kiállnia slickekért a Brit Nagydíjon. Räikkönen szerint ennél több most nem volt a Ferrariban.

A Ferrari csalódottan utazhat haza a Brit Nagydíjról, miután Kimi Räikkönen az 5., Sebastian Vettel pedig csak a 9. helyen ért célba a változékony körülmények között zajló versenyen. A német ráadásul 5 másodperces időbüntetést és 2 büntetőpontot kapott, amiért a 38. körben, Felipe Massa előzése közben leszorította a brazilt a pályáról.

Vettel nem értett egyet a sportfelügyelők döntésével, mert szerinte nem azért történt az incidens, hogy túl agresszívan vezetett. „Szerintem nem volt szükség a büntetésre" – mondta.

– én magam is megcsúsztam, mert nem volt elég tapadásom. Akárhányszor be akartam fordulni egy kanyarba, kitört az autóm fara. Felipe számára úgy tűnhetett, mintha ki akartam volna szorítani, de nem volt hová mennem."

Egyszerűen lassúak voltak

Vettel a gyenge eredménnyel két helyet veszített a tabellán, az 5. pozícióba esett vissza Räikkönen és Ricciardo mögé. A 11. helyről rajtoló németnek nem volt esélye előretörni, mert „ma egyszerűen nem voltunk elég gyorsak, ez nem a mi napunk volt." Ráadásul egy megpördüléssel is pozíciókat bukott, miután a mezőnyből elsőként váltott slick gumikra a 16. körben.

A versenyzők szerint Silverstone-ban egyszerűen nem volt elég gyors a Ferrari Forrás: AFP

mert gyors voltam, de a megpördüléssel persze sok időt vesztettem" – mondta. „Elvesztettem az addig megszerzett előnyömet, utána pedig nehéz volt előzgetni és előretörni."

Räikkönen elmondta, a Ferrari a hétvége elejétől kezdve számított rá, hogy Silverstone-ban a Red Bull is gyorsabb lesz náluk. „Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és ez be is bizonyosodott. Nagyon nehéz verseny volt, alig volt tapadásom az esőgumikon, de a slickeken sem volt sokkal jobb a helyzet" – magyarázta a finn, aki örül, hogy a kisebb hibái ellenére nem veszített annyi időt, mint más versenyzők.

„Voltak necces pillanatok, száraz pályán is küszködtem a tapadással" – mondta, majd hozzátette, az 5. helynél jobbra nem is számíthattak Silverstone-ban. „Szerintem mindent kihoztunk a versenyből, ennél többre nem igazán lettünk volna képesek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!