Vágólapra másolva!
A füvön is próbált előrébb kerülni, mégsem jutott pont számára. Jenson Button szerint csak akkor lehet esélyük, ha jó helyről kezdik a futamot.

Pont nélkül maradt a McLaren a Brit Nagydíjon, miután Fernando Alonso is kiszorult a legjobb 10 közül. Alonso kalandos versenyt zárt, nagyokat csatázott a középmezőnyben a száradó pályán, majd kicsúszott a kavicságyba, folytatni tudta, és a vizes fűre kihajtva is próbálta megelőzni Felipe Massát. Már a verseny alatt úgy érezte, hogy a McLaren okosabb taktikát is választhatott volna.

„Szerintem kitalálhattunk volna valamit" – mondta a futam után, reagálva arra, hogy a McLaren az ellenfelek által is követett taktikát alkalmazta. „Nem harcolunk a világbajnoki címért, akár hamarabb vagy később is kiállhattunk volna kereket cserélni, hogy megpróbáljunk néhány helyet nyerni, de kicsit lassan reagáltunk" – bár elismerte, hogy nem lehet egyszerre a semmiből az élre ugrani.

Alonso lemaradt a pontról - kattintásra nyílik a galéria! Forrás: DPPI media/Antonin Grenier

„Előfordulhat, hogy az ember egy körrel korábban áll ki, aztán be sem fejezi a következőt, mert nekimegy a falnak" – tette hozzá. „Az embernek meg kell tennie minden tőle telhetőt, de pozíciókat vesztettünk a bokszkiállások alkalmával, ennek az okát meg kell vizsgálnunk" – nyilatkozta a kétszeres világbajnok, aki végül a 13. helyezett lett, körhátránnyal, a csapattársa mögé szorulva.

Jenson Button ezúttal sem tudta megtörni az őt sújtó átkot, az idén sem tudott dobogóra állni, sőt a 12. helye még pontot sem ért. Button szerint a pontgyűjtés csak akkor lett volna lehetséges, ha a 17. rajtkocka helyett sokkal jobb helyről kezdheti meg a Brit Nagydíjat.

Button 5 helyet javított a rajthoz képest - még több kép a kattintás után! Forrás: AFP/Adrian Dennis

„A mi helyzetünkben a legjobb 10 között kell zárnunk az időmérőt, aztán meg kell próbálnunk ott is maradni" – magyarázta. „Nem elég jó a tempónk ahhoz, hogy javítsunk a helyezésünkön, és bekerüljünk az első 10 közé" – ismerte el.

Button humorosnak találta, hogy mérnöke arra bíztatta, hogy próbáljon meg Sebastian Vettel nyomában maradni, mert profitálhattak volna a későbbi 9. helyezett időbüntetéséből. „Szerintem elfelejtették, hogy ő egy Ferrarit vezet. Próbáltam, de esélyem sem volt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!