Vágólapra másolva!
Továbbra is engedik egymás ellen versenyezni a pilótáikat, néhány eset azonban kivételt jelent, fékproblémával küzdve például nem harcolhatnak egymás ellen. Hamilton nem érti, Lauda miért állított róla valótlanságokat.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg az első helyért harcolva összeütközött az Osztrák Nagydíj utolsó körében, és emiatt elbukták a kettős győzelmet, az addig élen álló Rosberg csak 4. lett. A Mercedes vezetősége rendkívül dühös volt az eset után, hiszen az idén már másodszor ütköztek össze a pilótáik, Barcelonában ráadásul mindketten kiestek a rajt utáni balesetben. Az is felmerült, hogy a Brit Nagydíjtól kezdve csapatutasításokat fognak alkalmazni, és nem engedik egymás ellen harcolni a bajnoki címért küzdő pilótákat.

A Mercedes végül csütörtökön bejelentette, hogy Hamilton és Rosberg továbbra is támadhatja egymást a pályán, de figyelmeztették őket, hogy egy újabb incidens esetén az eddigieknél sokkal súlyosabb szankciókra számíthatnak. Pénteken az istálló főnöke, Toto Wolff azt is elárulta, hogy bizonyos helyzetekben nem engedélyezik a párharcot, például akkor sem, ha megismétlődne az Osztrák Nagydíj utolsó körében fennálló szituáció.

„Mindkét autónk fékjei olyan állapotban voltak, hogy tudtak rendesen versenyezni egymás ellen. Kemény csatát vívtak, pedig a fékek már majdnem felmondták a szolgálatot" – magyarázta Wolff a Sky Sportsnak. „Láttuk, mi történt (Sergio) Pérezzel – neki is fékproblémája volt, és a falban kötött ki. (Felipe) Massa is feladta a versenyt. Ilyen helyzetben muszáj őket leállítanunk, mielőtt még mindkét autónk elromlik.

és közölnénk velük, hogy az egymás elleni versenyzéshez nincs elég jó állapotban az autójuk."

Ezentúl óvatosabban kell egymás ellen harcolniuk Forrás: AFP

Wolff utalt rá, hogy

végső esetben a Mercedes valóban pihentetné egy-két futamra az utasításaiknak nem engedelmeskedő versenyzőt,

de nagyon reméli, hogy erre nem kerül sor. „Ha otthon kellene hagynunk Lewist, az azt jelentené, hogy a három éve kidolgozott rendszerünk – hogy hagyjuk egymás ellen versenyezni a pilótáinkat – összeomlott. Ez az egész istálló kudarca lenne."

Hamilton tiszteletben tartja a döntést

Hamilton szerint a belső szabályok szigorítása „természetes reakció" a csapat részéről, hiszen „egy óriási márkát képviselünk, és a Mercedes nyilván nem szeretné látni, hogy a két autója összeér a pályán." Azzal viszont nem ért egyet, hogy a Rosberggel vívott párharca túlságosan eldurvult. „Az autóversenyzésben ez is benne van.

– mondta. „Mégis úgy érzik, hogy ez már túl sok volt, ezt tiszteletben kell tartanunk, és mindent megteszünk azért, hogy legközelebb ne érjünk össze."

A brit egyébként a Sky Sportsnak megerősítette, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem tört-zúzott a szobájában a bakui időmérő után. „Nem tudom, Niki (Lauda) miért nyilatkozott ilyet, még nem beszéltem vele erről. Lehet, hogy csak viccelni akart, mert tényleg nem történt ilyesmi. Örülök, hogy a csapat közleményt adott ki, amelyben cáfolták ezeket az állításokat, és csak remélni tudom, hogy ez a hír is mindenkihez eljutott."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!