A Mercedes hagyja tovább harcolni Rosberget és Hamiltont

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,02.JUL.16 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualifying, press conference. Image shows Nico Rosberg (GER/ Mercedes GP) and Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes GP). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
Egy csütörtök délelőtti megbeszélésen figyelmeztették őket, hogy komolyan kell venniük a munkáltatójuk iránti elkötelezettségüket, de csapatutasításokat csak végső esetben fognak alkalmazni.

A Mercedesnél Nico Rosberg és Lewis Hamilton Ausztriában történt újabb ütközése után kilátásba helyezték a csapatutasítások bevezetését, egy csütörtök délelőtti, „konstruktívnak" minősített megbeszélésen azonban az istálló főnökei, Toto Wolff és Paddy Lowe megnyugtatták a versenyzőiket, hogy szabadon küzdhetnek tovább.

Folyhat tovább a párharc Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

„Meggyőződésünk, hogy ez a Forma-1 sava-borsa, még csapattársak között is. Szenvedélyes harcosként mi ugyanúgy versenyezni szeretnénk látni őket, mint a közönség" – áll a Mercedes közleményében. Figyelmeztették ugyanakkor Rosberget és Hamiltont, hogy ez a szabadság felelősséggel is jár: tiszteletben kell tartaniuk „a csapat értékeit", ezért szigorították „az elkötelezettség szabályait", így az újabb ütközéseikért az eddiginél súlyosabb retorziókkal kell számolniuk.

A Mercedes emlékeztetett rá, hogy az utóbbi öt versenyen történt három incidenssel több mint 50 pontot dobtak el: Barcelonában mindketten kiestek már az első körben, Montrealban Rosberg szorult le a fűre a rajt után, legutóbb, Spielbergben pedig a kettős győzelmet vesztették el, amikor az utolsó körben összeütköztek.

Azt ígérték ugyanakkor, hogy „csak végső esetben" folyamodnak majd csapatutasításhoz,

bár az olyan, stratégiai jellegű döntések jogát, mint amikor Monacóban a gumikkal küszködő Rosberget félreállították Hamilton útjából, fenntartják maguknak. Hozzátették, hogy bíznak benne: a versenyzőik képesek lesznek kezelni a pályán felmerülő szituációkat, és „a sorsuk a saját kezükben van."

A Mercedes szerint Hamilton és Rosberg a Forma-1 legerősebb párosát alkotja. Kilenc forduló után a német vezeti a világbajnokságot, de az előnye 11 pontra csökkent, amikor Ausztriában csak a 4. helyen tudott elvergődni a célig az ütközés miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!