A Mercedes cáfolja, hogy Hamilton tört-zúzott

Forma-1, Niki Lauda, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, USA Nagydíj 2015
AUSTIN, TX - OCTOBER 25: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with Mercedes GP non-executive chairman Niki Lauda in the garage after winning the United States Formula One Grand Prix and the championship at Circuit of The Americas on October 25, 2015 in Austin, United States. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Azt állítják, hogy Niki Lauda nyilatkozata csupán félreértés volt, és nem történt semmilyen rendbontás, miután a világbajnoki címvédő összetörte az autóját a bakui időmérőn.

A Red Bull által működtetett osztrák Servus TV műsorában Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke azt nyilatkozta, hogy Lewis Hamilton a bakui időmérőn után szétverte a szobáját a Mercedes bázisán. Az osztrák versenyzőlegenda azt is állította, hogy Hamilton „hazudott”, amikor arról beszélt, hogy rendezték a kapcsolatukat Nico Rosberggel.

A Mercedes csapat szerdán közleményben cáfolta saját elnökének állításait, azt írva, hogy Lauda „sajnálja a félreértéseket”, amelyeket a megnyilvánulása okozott. Cáfolták, hogy Hamilton kárt tett volna a szobájában.

Valaki hazudik arról, hogy valaki hazudik? Forrás: AFP/2015 Getty Images/Mark Thompson

„Miután Niki Lauda megjelent a Servus TV beszélgetős műsorában, amit még az Osztrák Nagydíj előtt vettek fel, szeretné tisztázni a helyzetet, és leszögezni az alábbiakat” – szól a Mercedes közleménye.

„Lewis Hamilton semmilyen formában nem okozott kárt a szállodai szobájában és a versenyzői szobájában sem a bakui versenyhétvége alatt, továbbá nem hazudott a csapattársával, Nico Rosberggel kapcsolatos viszonyáról. Niki sajnálja, hogy félreértéseket okozott a megnyilvánulásával, amelyet kiragadtak a szövegkörnyezetből.”

Hamilton a bakui Európa Nagydíj szabadedzésein magabiztosan vezetett, de az időmérőn váratlanul összetörte az autóját, így csak a 10. rajtkockát szerezte meg, míg csapattársa, Rosberg az 1. helyről indulhatott. Hamiltonnak a futamon is gondjai akadtak, ezért csak az 5. helyen ért célba, úgyhogy Rosberg növelni tudta az előnyét a világbajnoki pontversenyben, ez azonban az Osztrák Nagydíjon egy véleményes ütközés miatt ismét 11 pontra csökkent.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!