Vágólapra másolva!
Lejár a szerződése, és bokszutcai pletykák szerint egyre valószínűtlenebb, hogy megtartják. Ő viszont szeretne az F1-ben maradni, akár kevesebb pénzért is.

Ködbe burkolózott Felipe Massa jövője, mivel lejár a szerződése a Williamsnél, és bár korábban biztos volt abban, hogy igényt tartanak a szolgálataira, erre már nem vehet mérget. A paddockban terjedő pletykák szerint egyre valószínűtlenebb, hogy 2017-ben is a csapat tagja marad, ezért kénytelen alkalmazkodni a helyzethez, és lejjebb adni az igényeiből. Azt mondta, a pénz nem lesz akadály.

„Soha sem versenyeztem az anyagiakra gondolva” – idézte az UOL Esporte. „Mindig az volt a lényeg, hogy élvezzem, és hozzam az eredményeket. Ha látom, hogy valahol lehetőség nyílik az előrelépésre, és jó munkát végezhetek, nem a pénz lesz a legfontosabb dolog. Kerestem már eleget ahhoz, hogy jó életem legyen, többet, mint amit az egész pályafutásom során elképzelhettem volna, úgyhogy nem ez lesz a legfőbb probléma.”

Massa távozóban? Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Christian Walgram

Massa nem tagadta, hogy szeretne a Williamsnél maradni, de Clair Williams csapatfőnök-helyettes utalt arra, hogy Jenson Buttont szerződtethetik a helyére. Massa már az Osztrák Nagydíj előtt elismerte, hogy más csapatokkal is tárgyal, de megnevezni egyiket sem akarta. Célozgatása alapján a Renault a lehetséges állomások között van, de úgy véli, jelenlegi csapatának is tudna még mit adni.

„A Williamsnél ismerik a munkámat, és a csapat fejlődése nagyban az én munkámnak is köszönhető. Erről nem szabad megfeledkezni. Tapasztalt vagyok, és megmutattam, hogy keményen dolgozom a gyárban és a pályán is” – mondta, majd a 2017-es szezonnal kapcsolatban megjegyezte: „Nagyon sok változás jön, és a tapasztalatom még többet fog érni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!