Vágólapra másolva!
A brit a 3. helyről rajtolt az Osztrák Nagydíjon, de így is pozitív meglepetésként érte, hogy hatodikként ért célba. Alonso az egész verseny alatt a motorjával küszködött.

Jenson Button a változékony időjárási körülményeknek köszönhetően az 5. helyet szerezte meg az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén, de a 3. rajtkockából indulhatott Sebastian Vettel és Nico Rosberg büntetése miatt. A rajt után néhány körig még a 2. helyen is haladt a McLaren-Hondával, de később kénytelen volt elengedni maga mellett a gyorsabb autókat, és végül a 6. helyen ért célba.

„Furcsa érzés volt a 2. helyen autózni, de nyilván tudtam, hogy ez nem fog sokáig tartani" – nyilatkozta a futam után.

a futam előtt talán a 8. helyet tartottuk elérhetőnek."

Button nemcsak a helyezésének örült, hanem annak is, hogy végre egyenrangú félként csatázhatott a korábban egyértelműen gyorsabb autók ellen. „Erőből nyomtuk le a Williamst és a Force Indiát is, a stratégiánk is remekül működött. Tényleg kihoztuk a maximumot ebből a versenyből" – lelkendezett. „Edzésről edzésre javultunk, minden etappal javult az autónk."

Button nem számított ilyen jó szereplésre Forrás: AFP

A brit szerint az idei szezonban tisztán látszik a McLaren fejlődése, de az osztrák futamon is bebizonyosodott, hogy még van hová javulniuk. „Az első etapban 7 körig bírtam, utána sorra mentek el mellettem a többiek" – mondta. „Amint az első autó megelőzött, jött a többi – olyan helyeken hagytak maguk mögött, ahol korábban lehetetlennek gondoltam volna. Az egyenesekben még hátrányban vagyunk, de most az a fontos, hogy folyamatosan fejlődünk."

Alonsónak motorproblémái voltak

Fernando Alonso hétvégéje balszerencsésen alakult: szombaton csak a 14. rajthelyet tudta megszerezni,

vasárnap pedig végig gondjai voltak az autójával.

„Nagyon nehéz napom volt, mert a motor a 3-4. körtől kezdve nem működött rendesen az autómban. Az akkumulátor hibája miatt folyamatosan vesztettem a motorerőből, ezért az egész futamon a kiesés határán voltunk" – magyarázta.

„Mégis tovább küzdöttünk, mert közel voltunk a pontszerzéshez. Megpróbáltunk minél tovább versenyben maradni, de végül fel kellett adnunk" – mondta csalódottan. „Megpróbálok a pozitívumokra koncentrálni: a tegnapi körülmények között versenyképes volt az autónk, és Jenson ma fontos pontokat szerzett a csapatnak."