Vágólapra másolva!
Önhibáját kívül összetörte az autóját az Osztrák Nagydíj utolsó szabadedzésén, közben megsérült a váltója is.

Pénteken még egyértelműen Nico Rosberg tűnt az Osztrák Nagydíj favoritjának, hiszen mindkét edzést megnyerte, miközben csapattársa, Lewis Hamilton elismerte, hogy nem tudta felvenni a ritmust. A tabellát vezető német versenyző győzelmi esélyei azonban csorbát szenvedtek, miután szombat délelőtt, az utolsó tréningen összetört az autója, ezért az időmérő előtt ki kell cserélni benne a sebességváltót, ami automatikusan öt rajthelyes büntetéssel jár.

Rosberg autója megrongálódott a balesetben Forrás: AFP/Erwin Scheriau

Rosberg éppen egy gyors körnek vágott neki, és az első szektorban az egész edzés legjobb részidejét érte el, amikor a 2-es kanyar kijárati rázókövén eltört Mercedesének bal hátsó felfüggesztése, így megpördült, és a bal oldali korlátnak csapódott. A váltó az ütéstől sérült meg. Mivel Rosberg ott nem ment rá a fekvőrendőrökre, nem volt egyértelmű, hogy a futóművet előtte meggyengítette-e egy másik kerékvető, vagy magától engedett el. A csapat szerint a kigyorsítás közben, padlógáznál "szokatlanul nagy terhelés" lépett fel.

Nem Rosberg az egyetlen az élmezőnyből, akit az ausztriai rajtrácson öt hellyel hátrébb fognak sorolni: az utolsó szabadedzést új körrekorddal megnyerő Sebastian Vettel váltóját a biztonság kedvéért szintén kicserélték, miután az Európa Nagydíjat követően fémtörmeléket találtak az olajban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!