Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője már az 5. helynek is úgy örült, mint egy kisgyerek karácsonykor, Alonso viszont kiakadt, mert a McLaren elemi iskolába való hibát vétett.

Utoljára két évvel ezelőtt, a 2014-es Brit Nagydíjon fordult elő, hogy Jenson Button a 2. sorból rajtolhatott az akkor még Mercedes motoros McLarennel. A 2009-es világbajnok az Osztrák Nagydíj időmérőjének harmadik szakaszában még nedves, de nagyon gyorsan felszáradó pályán az 5. helyet érte el, és a futamot a 3. helyről kezdheti meg Nico Rosberg és Sebastian Vettel büntetése miatt.

Button az edzés utáni pillanatokban még semmit sem tudott erről, ezért azt hitte, hogy az 5. helyet érdemelte ki, és meglepetten vette tudomásul, hogy az Osztrák Nagydíj rajtját a második rajtsorból várhatja.

Button jók volt jó helyen Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Matic Klansek

„Imádom az ilyen körülményeket, nem lehetne, hogy minden versenyen ilyen legyen az időjárás?” – viccelt a Sky Sports riporterével. „A Q2-ben azt hittem, hogy mindennek vége, mert állóra fékeztem az autót a 3-as kanyarban, de csak mentem tovább, és a (kavicságy) végén jobbra kormányoztam” – mondta a kicsúszásáról.

Button szerint „előfordulnak olyan körülmények, amikor nem tudom a legtöbbet kihozni az autóból, és akad olyan, amikor igen. Nagyon boldog vagyok, hogy a 3. helyről rajtolhatok, csak azt sajnálom, hogy nem lehetek ott a sajtótájékoztatón! Innen már könnyű dolgom lesz, a TV-ben láttam már, hogy az élen állók simán eltűnnek, most is biztosan ez fog történni” – utalt arra, hogy a McLaren tempója nem elég jó arra, hogy versenyre keljen a legjobb autókkal.

Miközben Button szerencsével kijutott a Q2-ből, és jól kijött neki a lépés a Q3-ban is, Fernando Alonso simán kiesett a 14. helyen. A kétszeres világbajnokot figyelmeztették arra, hogy jön az eső, de a rádión ő azt felelte, hogy még sötét felhőket sem lát, ám nem sokkal később mégis megérkezett a felhőszakadás. Előtte viszont nem tudott versenyképes kört futni, mert használt gumikon küldték ki.

Alonso kiakadt az edzés után Forrás: McLaren

„Nem hiszem, hogy elég gyorsak voltunk a Q3-hoz, elronthattunk valamit” – mondta. „Esőt jósoltak, ezért gyorsan kimentünk a Q2 elején, de valamiért a Q1-es kerekeimet szerelték fel. Ha már így alakult, próbáltam menni egy kört, majd felraktuk az új gumikat, de akkor jött egy sárga zászló. Nagy hiba volt, hogy a többiekkel ellentétben nem új gumikkal kezdtünk” – jelentette ki.

– magyarázta. „Ez bosszantó. Nem vagyunk elég gyorsak, nem állunk jól, erre még elemi iskolába illő hibákat is vétünk” – mérgelődött Alonso, aki még egyszer beszólt a csapatának, amikor azt mondta, hogy ha a rajthoz új gumikat kap, jobban szerepelhet majd.

Alonso viszont az edzés után visszatalált a humoros énjéhez, és a Twitteren megjegyezte, az ember néha hajlamos elgondolkodni azon, hogy bizonyos dolgok hogyan kerültek oda, ahol vannak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!