Rosberg új szerződést kap a születésnapjára

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Európa Nagydíj, Baku
ROSBERG Nico (ger) Mercedes GP MGP W07 ambiance portrait podium ambiance during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 16 to 19 in Baku - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Niki Lauda váratlanul meglátogatta a világbajnoki pontverseny éllovasát, és elárulta, alapvetően megállapodtak Nico Rosberg szerződéshosszabbításával kapcsolatban.

Ma, június 27-én ünnepli 31. születésnapját Nico Rosberg. A Mercedes versenyzője – mielőtt Goodwoodba utazott a Festival of Speedre - Ibizán töltötte a hétvégét, ahol felesége fagyizót működtet, és meglepetésükre Rosberg főnöke, Niki Lauda is betoppant hozzájuk. A Bild szerint Lauda éppen az új hajóját járatta be, és összekötötte a kellemest a hasznossal. A Mercedes csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke fontos hírrel szolgált.

„Alapvetően megállapodtunk egy kétéves szerződésben. A részleteket kell már csak pontosítani” – idézte Laudát a bulvárlap, ami megkérdezte azt is, hogy születésnapi ajándéknak szánják-e Rosberg megbízatásának kiterjesztését. „Nem, megdolgozott érte” – jelentette ki.

A photo posted by @nicorosberg on

Rosberg a gyári Mercedes csapat újkori indulása, 2010 óta tagja az istállónak, és ő volt az első, aki 2012-ben győzni tudott a modern Ezüstnyilakkal. Eleinte a pályafutása alkonyát élő Michael Schumacher oldalán volt sikeres, de 2013 óta folyamatosan alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben. Az idén egyelőre magabiztosan vezeti a pontversenyt, de a bajnokság kétharmada még hátra van.

Amennyiben Rosberg valóban kétéves szerződést köt, akkor Hamiltonhoz hasonlóan 2018 végéig maradhat a csapatnál. Ez azt is jelenti, hogy a Mercedes fiatal tehetségének, Pascal Wehrleinnek még legalább ennyi időt el kell töltenie a Manornál vagy – valószínűleg – másik Mercedes motoros csapatnál, mielőtt megörökölheti az Ezüstnyilak egyik ülését.

A gyári Mercedes 2014 óta szinte verhetetlen csapat, simán megnyerték a konstruktőri világbajnokságot, és egyéniben is kisajátították az első két helyet. Az idén csak egy futamot nem ők zsebeltek be, amikor két pilótájuk kiütötte egymást a Spanyol Nagydíj 1. körében, és Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója úgy véli, a csomaguk „olyan erős, mint mindig is volt.”

Rosberg (balra) 2014 óta mindkét Osztrák Nagydíjat megnyerte Forrás: AFP/Samuel Kubani

Wolff szerint az előnyük ismeretében könnyű lenne leereszteni, de Hamilton és Rosberg folyamatosan egyre jobb teljesítményre sarkallják egymást. Úgy érzi azonban, hogy a hétvégén következő Osztrák Nagydíjon „minden fegyverük csúcsra járatására” szükségük lesz, hogy az egyre javuló ellenfeleik támadásait visszaverhessék.

„A Force India mostanában nagyon erős volt, a Williams mindig gyors Spielbergben, és természetesen a Ferrari is mindig fenyegetést rejt, ahogy a Red Bull is, ráadásul nekik ez a hazai versenyük lesz.” Nagyon aggódnia azonban nem kell, hiszen a gyári Mercedesek mellett a 2014 óta ismét megrendezett Osztrák Nagydíjon eddig csak a Williams pilótái tudtak dobogóra állni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!