Hamilton már nem számít viszályra Rosberggel

Forma-1, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Kanadai Nagydíj
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes GP MGP W07 ambiance portrait ROSBERG Nico (ger) Mercedes GP MGP W07 ambiance portrait pole position during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Canada from June 10 to 12 in Montreal - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő szerint benőtt a fejük lágya, a korábbiaknál sokkal érettebben kezelik a nézeteltéréseiket a csapat bevonása nélkül.

Harmadik éve zajlik Lewis Hamilton és Nico Rosberg kiélezett küzdelme a világbajnoki címekért. Kétszer Hamilton nyert, az idén egyelőre Rosberg áll jobban, de a kocka bármikor fordulhat, és ilyenkor gyakran előfordul, hogy a két versenyző megorrol egymásra. Többször volt már rá példa, hogy láthatóan nehezteltek egymásra, de Hamilton most nem tart ettől.

„Most meglepően jóban vagyunk Nicóval” – idézte a Daily Mail. „Tényleg nagyon jóban. Ez furcsa. Semmiképpen sem számítottam erre, talán az életkorunkból adódik. Ő már családos ember, van egy gyermeke. Talán felnőtt e folyamat során, és én is érettebb lettem. Mindig is arról beszéltük, hogy mennyire tiszteljük egymást, és most jobban, mint valaha.”

Vége az acsarkodásnak? Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Hamilton a Spanyol Nagydíj elején kiütötte Rosberget, és mindketten a kavicságyban kötöttek ki. Akkor sokan arra számítottak, hogy a két versenyző együttműködése mélypontra kerül, de Hamilton szerint ez nem így van.

„Mostanában megbeszéljük a dolgokat. Ha valami nem tetszik nekünk, szemtől szemben megvitatjuk. Ha valamivel gondom van, bekopogok az ajtaján, és megkérdezem, hogy megvitathatjuk-e egymás között. Nyilvánosan vagy a csapat előtt soha sem vetjük fel egymásnak, legalábbis egyelőre.”

Hamilton Kanadban kitette Rosberget a fűre, de nem lett botrány belőle Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

„Világosan megmondjuk a másiknak, hogy ’figyelj öreg, ez nekem nem fér bele.’ Ő is ugyanolyan gyakran mondja ezt nekem, mint én neki. Valamelyik nap úsztam a medencében - a monacói házban, ahol élünk, van egy közös medence – és szerintem látott a lakásából. Lejött, és leült az ugródeszkára, majd amikor leúsztam néhány hosszt, leültünk, és nyugodtan beszélgettünk 20-30 percig.”

Hamilton azt is elárulta az interjúban, hogy versenyzőtársaival ellentétben ő élvezi az F1-gyel járó veszélyt, de természetesen ő sem akar megsérülni. Gyermekként visszahúzódó volt, sokszor bántották is, ezért hatéves korában karatézni kezdett, és 13-15 éves korára egészen a fekete övig eljutott. Közben a versenyzés miatt a hétvégi bulikból is kimaradt, és Ron Dennis korábbi nyilatkozatára rímelve elismerte, hogy gyerekkorának nagy része kimaradt.

Gyakran kerül bajba, mert nem tartja be a kötelezettségeit a szponzorok felé Forrás: DPPI media/Vincent Curutchet

„Amit most csinálok, nem arról szól, hogy visszakapjam a fiatalságomat” – mondta a 31 esztendős pilóta. „Csupán önmagam akarok lenni. Úgy öltözni, ahogy jónak látom, és olyannak lenni, amilyennek én akarok lenni. Abban a pillanatban, hogy bekerültem az F1-be a McLarennel, jöttek az elvárások. ’Öltözz így, mert a versenyzők így szoktak’, és nem fogadták el, hogy én ki vagyok. Most viszont már mondhatom azt, hogy nincs más választásuk.”

„Ezért érzem sokkal otthonosabban most magam (a Mercedesnél), mert jól érzem magam a bőrömben, elégedett vagyok azzal, aki vagyok, és amivel foglalkozom az életemben. Amikor kezdtem, megmondták az emberek, hogy milyennek kell lennie egy brit versenyzőnek, én viszont nem vagyok ugyanaz, mint a többiek. Ezt meg kell érteni, és el kell fogadni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!