Csak Räikkönenen múlik, maradhat-e a Ferrarinál

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Európa Nagydíj, Baku
RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF16-H team scuderia Ferrari action podium ambiance during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 16 to 19 in Baku - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Fontosabb kérdésnek tartják az autó fejlesztését, mint azt, hogy a finn lemarad Sebastian Vettel mögött. Az elnök sem fúrja a 2007-es világbajnokot.

Lemaradt a dobogóról Kimi Räikkönen a bakui Európa Nagydíjon, és úgy véli, bár Lewis Hamilton előtt ért célba, a Ferrarinak még „elég sok teendője van”, mielőtt minden futamon, a körülményektől függetlenül a Mercedes stabil ellenfele lehet.

Javulnunk kell, hogy igazán formába lendüljünk, és a kihívójuk lehessünk” – nyilatkozta Räikkönen, aki felháborodott a versenyen történtek miatt. „Ha csak az elmúlt néhány verseny eredményét nézzük, szerintem Kanadában közelebb jártunk (a győzelemhez), mint Bakuban. Ez most nem volt a legkönnyebb hétvégénk. Rengeteg problémával küzdöttünk, de végül is megoldottuk ezeket.”

Lemaradt a dobogóról Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Räikkönen a korábbi évekhez képest jobban kezdte a szezont, és Sebastian Vettel kiesései miatt még a csapattársát is megelőzte egy ideig a pontversenyben, de az elmúlt három futamon a német ismét jobban szerepelt. Ebben azonban az is közrejátszott, hogy Räikkönennek Kanadában, sőt Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke szerint Bakuban is a magas fogyasztás miatt kellett visszafognia a tempóját, ami végül ahhoz vezetett, hogy a büntetés után

a pályán is elvesztette a dobogós helyet Sergio Pérez ellen.

Amikor Räikkönen jövőjéről kérdezték, Marchionne kijelentette: „Egyelőre semmi értelme a következő szezonról beszélni, mert ez senkinek sem válna előnyére, és a mostani bajnokság vége is nagyon messze van még.”

A Ferrari pénteken még messze volt a dobogótól, de vasárnapra összekapták magukat Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

„Kimi teljesen a munkájára összpontosít, és ma igazolta, hogy jó csapattárs Sebastian számára. Szép munkát végzett, de nem kapkodunk a döntéshozatallal. Mindkét versenyzőnk jól szerepelt, az autón viszont javítanunk kell.”

Miután Max Verstappent és Daniel Ricciardót a Red Bull a csapathoz láncolta, az egyre jobb eredményeket szállító Sergio Pérez neve is felmerült a Ferrarival kapcsolatban. Pérez korábban az olaszok tehetségkutató programjának tagja volt, és Carlos Slim révén tőkeerős mexikói szponzorok támogatását is élvezi. „Nem értem a kérdést Carlos Slimmel kapcsolatban” – felelte Maurizio Arrivabene, az olaszok csapatfőnöke. „A cége a Ferrari szponzora, ennyi.”

Közben a maranellói istálló belügyeivel kapcsolatban általában jól értesült blogger, Leo Turrini a finn MTV csatornának azt nyilatkozta: „Megerősíthetem, hogy Kimi szerződésének meghosszabbítása esedékes.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!