Az F1 tanulhatna a NASCAR-tól

NASCAR, Kurt Busch, Haas Automation Chevrolet, Watkins Glen
WATKINS GLEN, NY - AUGUST 09: Kurt Busch, driver of the #41 Haas Automation Chevrolet, leads a pack of cars during the NASCAR Sprint Cup Series Cheez-It 355 at the Glen at Watkins Glen International on August 9, 2015 in Watkins Glen, New York. Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai NASCAR-ban versenyző Kurt Busch hasonlította össze a tengerentúli sorozatokat az F1-gyel. Adott pár tippet, hogy a világbajnokság népszerűbb lehessen.

A bakui Európa Nagydíjon Gene Haas vendége volt a Stewart-Haas Racing színeiben a NASCAR Sprint Cup mezőnyét erősítő Kurt Busch. Az F1-es csapat létrehozása óta Haas folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy az istállóját népszerűvé tegye az USA-ban, és az amerikai hangulatot becsempéssze a világbajnokságba is. Busch nem tagadta, hogy szívesen kipróbálná Haas F1-es autóját, és a két sorozat markáns különbségeire is rámutatott.

„A NASCAR a rajongók és a szponzorok kiszolgálása terén az élen áll. Az F1-es felfogás és a paddock kialakítása lehetővé teszi a pilótáknak, hogy csak a versenyekre és a teljesítményükre figyeljenek. Kevésbé elérhetők a rajongók számára. Ezt a falat le lehetne bontani, többet adva vissza az helyieknek, hogy máshogy is megismerjék a versenyzőket.”

Kurt Busch vezeti a mezőnyt Watkins Glen pályáján Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jonathan Ferrey

„Szerintem a közösségi média felületeken lehet megtenni az első lépést annak érdekében, hogy ez megtörténjen, de hallottam, hogy Lewis (Hamilton) bajba keveredett, mert a Snapchaten betekintést nyújtott a rajongói számára. Amikor a NASCAR-nál megtudták, hogy ellátogatok egy F1-es futamra, azt akarták, hogy jelentkezzek be a fiókjukba, és népszerűsítsem az F1-et a NASCAR Snapchat csatornáján. Másként kezelik ezt a helyzetet.”

Busch szerint a NASCAR futamok sikerének titka, hogy a közönség élvezi a kerék-kerék elleni küzdelmeket, és az oválpályák nagy részét szabad szemmel is beláthatják, bár úgy véli, az európai stílusú helyszínek, például Sonoma vagy a korábbi F1-es pálya, Watkins Glen is népszerű. „Szerintem egy utcai pálya felkeltené az érdeklődést. Egy olyan, mint (a bakui), ahol közel hozzák a városhoz az autóversenyt, például a központba. Ez nagy lökést adhatna a sportunknak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!