Vágólapra másolva!
A 2007-es világbajnok azonban így is elégedett, mert pénteken nem mentek jól a Ferrarik, de az időmérőn megszerezték a 2. rajtsort. Vettel a tiszta oldal előnyében bízik.

Nem talált magyarázatot a Ferrari lemaradására Sebastian Vettel, aki bár úgy véli, előreléptek a pénteki teljesítményükhöz képest, mégsem lehetnek boldogok, mert a Mercedes nagy előnnyel vezet Bakuban. Vettel nem tartja igazságosnak a különbséget, és szerinte nem az erőforrás teljesítménye miatt kerültek hátrányba, de Sergio Pérez büntetése miatt így is a 3. helyről rajtolhat.

úgyhogy szerintem jó ez így, mert a tisztább oldalról rajtolhatok. Ez egy új pályán elég nagy különbséget okozhat. Lehet, hogy tévedek, de általában jól rajtolunk, és eddig jól éreztem magam a hétvégén, úgyhogy meglátjuk, mi lesz ezen a hosszú versenyen” – nyilatkozta Vettel.

Vettel a 3. kockából rajtolhat Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Vettel szerint elsősorban a hétvége után kell majd rájönniük, hogy miért maradtak le a Mercedes mögött, egyelőre viszont annak örül, hogy lehet majd előzni a pályán, de elismerte, nehezen találta meg a ritmust, és könnyű hibázni a rázós bakui aszfaltcsíkon. Bár csapattársa, Kimi Räikkönen csupán az 5. leggyorsabb volt, és a 4. helyről rajtolhat, úgy vélte,

az autó balanszát jól eltalálták, jól vezethető volt, és sokat gyorsult.

„A Q3-ban az utolsó körömre feltettünk egy új szuperlágy szettet, de a piros zászló miatt nem tudtam javítani az időmön. Ezután már csak 2 perc maradt, mindenki sietett, hogy tudjon még egy kört futni, de már a kivezető körön forgalomba kerültem, és nagyon szoros volt az időzítés.”

Räikkönen elégedett volt az autóval, és az eredménnyel is kiegyezett Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Resul Rehimov

„Szerintem ha simán mehettem volna, jobb lett volna, de figyelembe véve, hogy milyen trükkös hétvégénk van, örömmel elfogadhatjuk ezt az eredményt” – mondta Räikkönen. „Úgy éreztem, hogy ma több van az autóban.”

A Ferrarinak pénteken az MGU-K-val volt gondja az autókban, szombaton pedig a McLaren által szállított szabványos vezérlőelektronika okozott fejtörést az időmérő elején, de végül mindkét autó részt tudott venni az időmérőn. A Scuderia pénteken látványosan lassabb volt még a Mercedes üldözőinél is, de szombatra bekerült az autókba az aktuális legjobb erőforrásuk, és Pérez büntetéséből, valamint Lewis Hamilton balesetéből is profitálni tudtak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!