Vágólapra másolva!
Trükkös napja volt a Ferrarinak, Vettel részben tudja, hogy miért voltak lassabbak az élmezőnynél, de azt mondta, mivel még csak péntek van, nem aggódik a helyzet miatt.

Csak a középmezőnyben szerepeltek a Ferrarik pénteken, a bakui Európa Nagydíj szabadedzésein. A nagyon hosszú, poros, gyors, és bizonyos pontokon kifejezetten szűk utcai pályán Sebastian Vettel majdnem 2 másodperc hátrányt szedett össze Lewis Hamilton mögött a második tréningen, Kimi Räikkönen viszont még ennél is lassabb volt.

Ráadásul Räikkönen autójában elromlott az MGU-K is,

Vettelt pedig elővigyázatosságból lassításra kérték, és visszarendelték a bokszba. „Féltünk attól, hogy valami hasonló történhet, úgyhogy a végén egy laza körrel zártunk” – utalt Vettel csapattársa problémájára. „Egyébként szerintem rendben volt a mai napunk, sok kört tettünk meg.”

Gyerekek nem hátráltatták Räikkönent, a gumik annál inkább - kattintson a galériáért! Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

„Kár azért, mert az egyik autónknál probléma merült fel, de a másikkal minden oké volt” – célzott Vettel a saját Ferrarijára. „A tempó terén még nem igazán állunk jól, úgyhogy ezt meg kell vizsgálnunk, de szerintem holnap jobb helyzetben leszünk” – tette hozzá. „Nem jó érzés néhány másodperc lemaradásban lenni, ez nem jó hír számunkra, de ennek egy részére van magyarázatunk, a többivel kapcsolatban meg majd meglátjuk, mit hoz a holnap.”

A Ferrarinak nem tett jót, hogy a várakozásoknál megint jóval hűvösebb volt Bakuban a pénteki edzések során, Vettel a rádión panaszkodott is, hogy a virtuális Safety Car fázis során kihűltek a gumijai, mert az akkor éppen előtte haladó Fernando Alonso „egy buszos kiránduláson vett részt Bakuban.”

Räikkönen a pálya szélén, a bukótérben fejezte be a második szabadedzést, miután műszaki hiba miatt blokkolt az autója, és a paddockba visszaérve azt mondta, nem tudja, mi történt, de a Ferrari addigra már szólt Vettelnek, hogy az MGU-K mondta fel a szolgálatot. A 2007-es világbajnoknak a megállás előtt sem volt könnyű dolga, megint a gumikkal gyűlt meg a baja.

Bár a pálya nagyon gyors, a forgalom néha megnehezíti a versenyzők dolgát - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

„Nehezemre esett, hogy egy körön munkára bírjam a gumikat, nem pontosan úgy működnek, ahogy szeretnénk” – nyilatkozta. „Az egykörös tempónk még nem elég jó, de minél többet megyünk, annál jobb a helyzet. Nem tudjuk, hogy a többiek mivel foglalkoztak, de nálunk a balansz nagyjából oké volt. Most viszont az a fontosabb, hogy egy körön jobban működjenek a gumik, most ez tűnik nehézségnek, valamit ki kell találnunk, hogy jobban tapadjanak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!