Vágólapra másolva!
Bolond lett volna arra fogadni, hogy két futam alatt a pontverseny élének közelébe kerül. Spórol a motorjával, hogy megússza büntetés nélkül, de számít egy újabb rossz hétvégére is.

Monaco után Montrealban sem jött ki a lépés Nico Rosbergnek, így Lewis Hamilton két győzelmének köszönhetően 9 pontra csökkentette hátrányát a világbajnoki pontversenyben. A címvédő maga is elismerte, hogy „bolond lett volna” fogadni arra, hogy az első 5 futam csalódásai után ilyen gyorsan visszatér az esélyesek közé.

– utalt az Autosportnak Rosberg 7. helyére. „Kanadában a rajt balszerencsés volt, és ez végül is nagy szívás, mert kettős győzelmet is elérhettünk volna, erre csak az 1. és az 5. hely lett meg. Azt viszont tudom, hogy Nico továbbra is nyomni fogja, de én is nagyszerűen érzem magam az autóban, és amíg nem esik szét, nem hiszem, hogy a formám hanyatlani fog.”

Hamilton a rajongókkal is megünnepelte győzelmét Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

Hamilton kitért szerelőire is, akiket rengeteg kritika ért a szezon első futamain előforduló műszaki hibák miatt. A Mercedes a szezon előtt összekeverte Hamilton és Rosberg szerelőcsapatát a klikkesedés elkerülése érdekében, és a címvédő oldalán eleinte nem sok sikerben volt részük. Hamilton azonban úgy véli, a sikerek visszahozták a lelkesedést, de újabb nehézségekre is számít, mivel

várhatóan nem lesz elég számára 5 turbó és MGU-H a szezon befejezéséhez.

„A nyári szünet után valamikor szükségem lehet egy hatodik erőforrásra” – vélte Hamilton. „Ez a dzsóker még mindig fontos szerepet játszhat egy versenyhétvége során. Ha nagyon szerencsés vagyok, és vigyázok a motoromra, akkor talán elkerülhetem ezt. Montrealban jól megóvtam a motort a versenyen.”

Hamilton Monaco után Montrealban is győzött Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A Mercedes versenyzőinek küzdelme az elmúlt három futamon ismét kiéleződött. Barcelonában az első két helyen haladva kiütötték egymást, Monte Carlóban Rosberg elengedte Hamiltont, Montrealban pedig ismét összekoccantak a rajtnál. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója nem volt elragadtatva a történtektől.

– utalt Hamiltonra az F1.com-nak. „Lewis azt mondta, hogy alulkormányzottá vált az autója. A csapat szempontjából a legkevesebb, amit mondhatok, hogy nem örömteli, ha az első sorból rajtolva az első kanyar után a 2. és a 9. helyen állunk. Déjà vu-m van, mert minden verseny után ezzel kell foglalkozni, de ez történik, ha az ember hagyja a pilótáit versenyezni. Amíg nem ütik ki egymást úgy, mint Barcelonában, nekem nincs kifogásom.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!