Vágólapra másolva!
Maurizio Arrivabene meggondolta magát, sajnálja, hogy a Kanadai Nagydíj után azt mondta, stratégiai hibát követtek el. Räikkönen elismerte, hogy az előző két futam nem úgy alakult, ahogy szerette volna.

A Kanadai Nagydíjon Kimi Räikkönen ismét visszaesett Sebastian Vettel mögé a pontverseny és a tempó tekintetében egyaránt. A 2007-es világbajnok a korábbiaknál jobban kezdte a szezont, de Monacóban összetörte a Ferrarit, Kanadában pedig csak a 6. helyről rajtolhatott, majd ugyanitt ért célba, 58 másodperccel csapattára mögött.

– ismerte el Räikkönen. „Remélhetőleg a következő futamon minden simán fog menni, és visszatérünk oda, ahol lennünk kell. Nem ez volt a legjobb hétvégém, de így is gyűjtöttünk pontokat, bár nem csak erre törekszünk” – foglalta össze.

Kanadában nem jön ki neki a lépés, mióta visszatért a Ferrarihoz Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Räikkönent arra kérték a leintés után, hogy 1-től 10-ig pontozza az idei teljesítményét, erre azonban nem volt hajlandó. „Biztosan csinálhattam volna jobban bizonyos dolgokat, de minden tőlünk telhetőt megtettünk. Semmi értelme számokkal dobálózni” – közölte.

A Ferrari Vettel és Räikkönen esetében is a kevésbé hatékony, kétkiállásos boksztaktikát választotta, így Räikkönen forgalomba került a versenyen.

Ennek következtében nagyobb lett az üzemanyag-fogyasztása, és a Ferrari kénytelen volt azt kérni tőle, hogy spóroljon a benzinnel. „Amikor lelassított, a gumik mindig vesztettek a hőmérsékletükből, úgyhogy nem volt könnyű dolga utolérni a többieket” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke. „Néha előfordul, hogy a hétvége tökéletesen alakul, máskor nem” – védte meg versenyzőjét.

Arrivabene megkövette a csapatát

A Ferrari csapatfőnöke Vettel rajtját az egyik legjobbnak nevezte, amit valaha látott az F1-ben, de elkeseredett, mert lemaradt a győzelemről. Arrivabene először úgy vélte, a csapat hibát követett el azzal, hogy két kiállásos taktikát választottak, de a történtek áttekintése után elismerte, „egyértelmű, hogy csak két pilóta, Valtteri Bottas és (Lewis) Hamilton tudott egy kiállással végigmenni. Nem számítottunk arra, hogy Hamilton eljut a célig" újabb kerékcsere nélkül. Igaz, Vettel is azt mondta, a gumik az ő autóján is sokkal kevésbé koptak a vártnál.

Arrivabene elnézést kért a csapatától, mert a Sky Sports kérdésére rögtön a leintés után nem cáfolta, hogy stratégiai hibát vétettek a futam során. Ugyanakkor optimista, mert Kanadában szerinte már látszott, hogy a Monaco után elvégzett munkájuk kezd beérni. „Egyre jobban megismerjük az autót, és könnyebben megtaláljuk a helyes balanszot. Ez nemsokára megtérül, hiszen a mostani is érdekes verseny volt. Még többet kell tennünk, ezt az utat kell követnünk pozitív szellemben.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!