Vágólapra másolva!
A brazil pilóta úgy érzi, egyáltalán nem tehetett a balesetről. Új fejlesztésű szárnyat használtak, amikor péntek délelőtt beragadt a DRS, de korábban is volt már hasonló problémájuk. A csapat így is optimista Kanadában.

Monacóhoz hasonlóan Montrealban is balesettel kezdődött Felipe Massa hétvégéje. A brazil versenyző a célegyenes végén vesztette el uralmát az autója fölött, és háttal a gumifalba csapódott, így a Williams alaposan összetört, csak a második szabadedzésre sikerült újjáépíteni.

– szögezte le Massa. „A hátsó szárny, a DRS okozta. Már a fékezés előtt manuálisan is megpróbáltam visszacsapni, de nem záródott be. Így, amikor tényleg fékezni kezdtem, teljesen nyitva maradt, és semmi tapadás nem volt hátul, ezért törtem össze az autót. Ezt a hátsó szárnyat most próbáltuk ki először, úgyhogy még elemezzük, mi történt.”

Massa autóját összerakták délutánra Forrás: AFP/Chris Roussakis

Massa elmondta, hogy bár az alkatrész új volt, hasonló problémával ő maga és Valtteri Bottas is találkozott már. „Kár érte, mert ez mindenkinek kellemetlen, a csapatnak is” – mondta. „Délután minden rendben volt, persze nem tudtam kihozni a maximumot az autóból a baleset miatt. Ezért nagyon várom a holnapot, mert ha minden rendben lesz, versenyképesek lehetünk.

Rob Smedley, a Williams versenymérnöke megerősítette, hogy még nem tudják, miért romlott el Massa autójának szárnya, de a brit szerint így is elégedettek lehetnek a pénteki szereplésükkel, mert „alacsony és magas üzemanyagszintekkel is sokkal versenyképesebbek voltunk, mint az elmúlt két hétvégén. Nem hinném, hogy az autó határainak akár a közelébe is jutottunk volna, ami jó hír” – vélte Smedley, aki a pontszerzést célozta meg a vasárnapi futamra.

Csapattársához képest Bottasnak eseménytelen napja volt, eltekintve attól, hogy Max Verstappen a bukótérbe kényszerítette őt az első szabadedzés során. A finn pilóta elmondta, sikerült gyorsan eltalálniuk az autó balanszát, és a Williams jól vezethetőnek is bizonyult. Bottas pozitívnak értékelte a pénteken tapasztaltakat, ezért arra számít, hogy szombaton szoros küzdelmet vívhat az ellenfelekkel.

A pályán zajló események mellett a Williamsnek azért maradt oka az örömre is, mert Claire Williams, az édesapja nevét viselő istálló csapatfőnök-helyettese megkapta a brit királynőtől a Brit Birodalom Rendje tiszti rangját (OBE) a Forma-1-ben végzett szolgálatának elismeréseként.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!