Vágólapra másolva!
Még nem tudja, hogy melyik motorral folytatja a hétvégét, de nem zárja ki, hogy bejut a Q3-ba. Alonso ezt nem tartja valószínűnek, és szerinte egyébként is hátrányos lehet az ultralágy gumival rajtolni a Kanadai Nagydíjon.

Nem indult zökkenőmentesen az új turbót használó McLaren Honda hétvégéje Montrealban, miután Jenson Button erőforrása olajszivárgás miatt már az első szabadedzésen elfüstölt, Fernando Alonso pedig a pénteki tempója láttán nem tartja valószínűnek, hogy képes bejutni a legjobb 10 versenyző közé az időmérőn. Ezt viszont nem feltétlenül bánja.

„A Mercedes motorok mindig szintet lépnek szombatonként, ezért nagyon versenyképes Williamsre és Force Indiára számítok” – nyilatkozta Alonso. „Ha hozzáadjuk a (gyári) Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt, már meg is van a legjobb 10, és ne feledkezzünk meg a Toro Rossóról, meg a többiekről sem, akik általában bejutnak a Q3-ba” – tette hozzá.

Alonso nem elég gyors a Q3-hoz, de nem bánja Forrás: LAT Photographic/Zak Mauger

A kétszeres világbajnok szerint Montrealban a McLarennek nehezebb dolga lesz, mint Barcelonában és Monte Carlóban volt, ahol bekerült az időmérő harmadik szakaszába, de úgy véli, hogy „ez egyike lehet azoknak a versenyeknek, ahol előnyt jelenthet, ha nem jutunk tovább a Q3-ba, mert így megválaszthatjuk a gumikat a versenyre. Ma a 11. lettem, holnap ez szinte a legjobb hely lenne, mert

Button „nagyon balszerencsésnek” minősítette a délelőttjét, mivel olajfolyás miatt kénytelen volt kihagyni az első szabadedzés egy részét, és a másodikat is csak késve kezdhette meg. Ekkor már jól működött az autója, és a 7. helyet szerezte meg a 6. Valtteri Bottasszal ezredre azonos idővel. Button autójába visszaszerelték a Monacóban használt erőforrást, de megtartották a kanadai turbót, azt azonban még nem tudja, milyen konfigurációval folytatja a hétvégét.

Button délutánra visszakapta a monacói motorját, ami már négy versenyt teljesített Forrás: AFP/Chris Roussakis

„Bárhogy is döntünk, szerintem minden rendben lesz” – mondta az optimista Button. „Nemrég azt mondtam, hogy az emberek meg fognak lepődni, mert az itteni teljesítményünk nem lesz gyengébb a monacóinál” – állította.

A 2011-es, maratoni futam győztese szerint lehetséges a továbbjutás a Q3-ba, de elismerte, „az embernek mindig nagy célokat kell kitűznie maga elé, és az év legjobb időmérőjét kell futnia. Nagyszerű lenne, ha ez itt sikerülne.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!