Vágólapra másolva!
A 2011-es Kanadai Nagydíj brit győztese szerint ő is lehetett volna olyan gyors, mint spanyol csapattársa, csak ő nem kapott senkitől szélárnyékot a hosszú egyenesben.

Érdekesen alakult a McLaren versenyzőinek szerencséje péntekről szombatra fordulva Montrealban: míg az első két szabadedzés után Fernando Alonso nem tartotta valószínűnek, hogy bejut a Q3-ba, végül mégis befért a legjobb 10 közé. Jenson Button viszont 0,177 másodperc hátránnyal kiesett a 12. helyen, pedig ő pénteken még optimistább volt.

– mondta Button. „Az utolsó szektorig egész jól álltak a dolgok a 10. hellyel kapcsolatban, de aztán lemaradtam. Holnap új gumikon rajtolhatok, a lehető legtöbbet hozhatjuk ki ebből. Ha esni fog, minden rendben lesz” – nyilatkozta a brit pilóta, aki Alonso helyére, a 10. kockába várta volna magát.

Alonso zsinórban harmadik alkalommal jutott be a Q3-ba Forrás: Honda

Alonso nem tagadta, hogy Button szélárnyéka segítette hozzá a jobb eredmény eléréséhez. „A húzás 0,15-0,2 másodpercet jelent, és ahogy a délelőtti szabadedzésen meg az időmérőn is láthattuk, ennyi akár 5 helyet jelenthet itt. Úgyhogy kihasználtam a szélárnyékot az utolsó etapban, ez elég volt ahhoz, hogy neki köszönhetően bejussak a Q3-ba.”

A kétszeres világbajnok köszönetet mondott a csapat többi tagjának is,

mert úgy véli, az elmúlt 12 hónap során óriási előrelépést tettek. A Honda most új turbót hozott Montrealba, amelytől főleg a versenytávon várnak fejlődést, az ExxonMobil pedig új üzemanyagot készített a McLaren számára, az körönként 1 tizedet ér a becslések szerint.

„A Q2-ben mindössze 4 tizedmásodperccel a Ferrari mögött voltunk, ez lökést adhat a McLaren és a Honda gyáraiban dolgozóknak” – tette hozzá Alonso, de azt nem említette, hogy a különbség már 1,3 másodpercre nőtt a Q3-ban. „Nem a világbajnoki címért küzdünk, úgyhogy nincs vesztenivalónk, holnap támadásba lendülünk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!