Ricciardo otthagyja a Red Bullt, ha nem kap győztes autót

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 10: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing sits in his car in the garage during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2016 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160610-00965 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Figyelmeztette csapatát, hogy nem érdekli semmi más, csak az, hogy a következő években a világbajnoki címért küzdhessen.

Szokatlanul szókimondó állásfoglalást tett Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője. A csapatnál általában az a megszokott, hogy a menedzsment rövid pórázon tartja a pilótákat, és keményen leszámolnak azzal, aki nem az elvárások szerint teljesít. Ennek megfelelően ritka, hogy Helmut Markón kívül bárki is megpróbál nyomást gyakorolni az istállóra, Daniel Ricciardo Kanadában mégis ultimátumot adott nekik.

– jelentette ki a Sky Sportsnak. "Ha a Red Bullnál azt mondják, hogy a következő években ezt nem tudják megadni nekem, akkor oda akarok menni, ahol azt hallom, hogy ’igen, velünk a bajnoki címért küzdhetsz’. Engem csak ez foglalkoztat, sehol sem akarok a külsőségek miatt szerepelni” – utalt a Red Bull stílusára és arra, hogy lázba hozza-e a Ferrari-legenda.

Ricciardo nyerni akar Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo a vártnál sokkal jobban kezdte a szezont: következetesen hozta az elvárható legjobb, 4. helyeket az első három futamon, majd Kínában defektet kapott az élen haladva, Oroszországban kiütötte akkori csapattársa, Danyiil Kvjat, Spanyolországban a Red Bull taktikai hibája miatt bukta el a győzelmet, Monacóban pedig szintén a csapat miatt maradt le az 1. helyről.

Elismerte, az előző futam után kellett neki némi idő, hogy lenyugodjon.

Közben Helmut Marko, a Red Bull kérlelhetetlen tanácsadója az F1 jelenlegi legjobb versenyzőjének nevezte az ausztrált, és a Sky Sports értesülése szerint a csapat Monaco után kifizette neki a győzelemért járó, valószínűleg 1 millió euró körüli bónuszt is. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke korábban kijelentette, hogy Max Verstappen leszerződtetése után egy ideig nem lesz gondjuk a pilótafelállás miatt, de lehetséges, hogy Ricciardo rendelkezik kilépési záradékkal a szerződésében.

A háromszoros futamgyőztest elsősorban a Ferrarival hozták hírbe eddig, mivel családja olasz gyökerekkel rendelkezik, és Sebastian Vettel is azt mondta, őt nem zavarná, ha ismét Ricciardo lenne a csapattársa. Ugyanakkor érdemes figyelembe vennie, hogy 2009, az utolsó igazán jelentős technikai szabályváltozás óta csak a Red Bull és a Mercedes (Brawn) tudott F1-es bajnoki címet nyerni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!