Vágólapra másolva!
Dübörög a Bakui Európa Nagydíj népszerűsítése: az online videójáték és a helyszíni fotók után belső kamerás felvételen is megtekinthető, ahogy a helyiek büszkesége, Gulhuszejn Abdullajev egy korábbi GP3-as autóval először körbe ment a 6 kilométeres utcai pályán.

Két hét múlva ilyenkor már megtették első köreiket a versenyzők a bakui utcai pályán, amelyről a szervezők közzétettek egy belső kamerás videót. A pályát tesztelő Gulhuszejn Abdullajev szerint az aszfaltcsík elég széles a többi városi helyszínhez képest, és úgy vélte, a lassú és gyors kanyarok kombinációja nagyon egyedi vonalvezetést eredményez.

„A 8-as és a 10-es kanyarok különösen izgalmasak. Szerintem lélegzetelállító pillanatokat látunk majd a versenyen. Egyáltalán nem könnyű bevenni a fordulókat. Noha most szabad volt számomra a pálya, és nem igényelt túl nagy erőfeszítést tőlem, a verseny komoly kihívást fog okozni, mert lassú pilóták és balesetek is megnehezítik majd a haladást” – nyilatkozta az azeri versenyző.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!