A Mercedest nem érdekli, hogy ki a 2. az F1-ben

Forma-1, Monacói Nagydíj, Mercedes, Lewis Hamilton
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton drives at the Monaco street circuit, on May 29, 2016 in Monaco, during the Monaco Formula 1 Grand Prix. / AFP PHOTO / Valery HACHE
Vágólapra másolva!
A listavezető csapatot is meglepte a Red Bull feltámadása, de ők csak a saját teljesítményük javításával foglalkoznak. Toto Wolff odafigyel beosztottjai állóképességére is.

A közvéleményhez hasonlóan a Mercedes is arra számított, hogy a Ferrari lesz az elsőszámú kihívójuk a 2016-os szezon során, de a Kínai Nagydíjtól kezdve a Red Bull egyre nagyobb fenyegetést jelent számukra. Az Ezüstnyilak balesetét kihasználva Max Verstappen megnyerte a Spanyol Nagydíjat, és Daniel Ricciardo csak a bokszutcai blamázs miatt bukta el a monacói győzelmet, miután lenyűgöző körrel elhappolta a pole pozíciót. Toto Wolff viszont még nem tart az erősorrend megváltozásától.

„A Forma-1-ben mindenki annyira jó, amennyire az előző futamon volt. Ezért is számítottunk arra, hogy a Ferrari lesz az első számú ellenfél, mert ők értek el jobb eredményeket” – utalt Wolff a 2015-ös világbajnokságra. „A Red Bull most nyert egy versenyt Barcelonában, és eléggé versenyképesek voltak Monacóban, úgyhogy mindenki rögtön azt gondolja, hogy a Red Bull a legfőbb kihívónk.”

Hamilton megkezdte a felzárkózást Monacóban, de nem csak Rosbergre kell odafigyelnie Forrás: AFP/Valery Hache

A Mercedes-Benz Motorsport igazgatója szerint meg kell őrizniük a nyugalmukat, és folytatniuk kell az előre meghatározott fejlesztési tervet, mert mindkét istálló rendelkezik a versenyképes szerepléshez szükséges feltételekkel, de az nem elhanyagolható szempont, hogy ki, milyen gyorsan tud javítani az autón. Wolff úgy vélte, a Német Nagydíj után következő nyári szünetig mindent bele kell adniuk.

de magunkra is oda kell figyelnünk, és minden utazó csapattagunknak vigyáznia kell a saját energiaszintjére” – utalt arra, hogy nyolc hét alatt hat verseny következik a nyár folyamán. „A gyárban eközben a jövő évi autó jelent kihívást, szóval eléggé elfoglaltak vagyunk. A nyári szünetig rengeteget kell utaznunk, utána viszont megérdemelten megyünk majd szabadságra!”

A Mercedes versenyzői az eddigi hat futamból ötöt megnyertek.

Nico Rosberg zsinórban négy győzelemmel kezdett, és 24 pont előnnyel vezeti a tabellát Lewis Hamilton előtt, aki Monacóban ért célba elsőként. Bár mindössze a Spanyol Nagydíjon esett ki mindkét autójuk egy baleset miatt, a Mercedesnél nem lehetnek felhőtlenül boldogok a mérleg láttán, mert Hamilton többször is műszaki hibákkal küszködött, és várhatóan nem tudja teljesíteni a szezont motorcsere miatti büntetés nélkül.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!