Vágólapra másolva!
Ők viszont nem állami pénzből fejlesztenék az infrastruktúrát a Brit Nagydíj helyszínén, és előtte még gyorsan el is adnák a pályát. Sokoldalúbbá tennék a volt világháborús repteret.

Stadionszerű lelátót építenének az F1-es Brit Nagydíjat rendező Silverstone-ba, de a pálya ügyvezetője egyelőre megvárja, hogyan változik a létesítmény tulajdonosi köre. A helyszín mostani gazdája, a Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) áprilisban előszerződést kötött a Jaguar Land Roverrel, de Lawrence Tomlinson, a Ginetta Cars vezetője is érdeklődik a pálya megvásárlása vagy tartós bérlete iránt.

„Szeretnék egy arénát létrehozni a Stowe körül, úgy, hogy a lelátók körbe vehetnék a kanyart, és megrendezhetnénk ott a Bajnokok tornáját, a Rallycross-világbajnokság futamait vagy akár koncerteket is” – idézte az Autosport a pálya ügyvezetőjét, Patrick Allent, aki szerint nagyon fontos, hogy a tribünök kis területen helyezkedjenek el, és jó hangulat alakuljon ki.

Silverstone-ban rengeteg lelátó várja a nézőket, de az egykori repülőtéren minden nagyon tágas, ezért a közönség messze foglalhat helyet a pályától Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

Nagyon tetszik az, amit Mexikóban létrehoztak, szerintem a versenyzők is imádják, de nálunk más lenne a helyzet, mert a nagydíj pálya nem vezetne keresztül ezen. Azt szeretnénk, ha ez szabadidős és szórakoztató központ lenne az autóversenyekkel a középpontban, de nem csak azoknak szentelve” – utalt arra, hogy Silverstone-ban megszüntethetik a kanyart, ahol Michael Schumacher mindkét lábát eltörte.

Allen elismerte, hogy szeretné csökkenteni Silverstone függését a Brit Nagydíjtól, és további bevételi forrásokat vonna be annak érdekében, hogy az üzletmenet kockázata csökkenjen, de közben ne essen vissza az F1-es futam megrendezésének színvonala sem. Hozzátette azonban azt is, hogy a tervek megvalósulása nagyrészt az új tulajdonosoktól függ, és a fejlesztések előfeltétele a várt tőkeinjekció megérkezése.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!