Társoldalunk:

Hamilton: Még egy ütközés, és betilthatják a csatánkat Rosberggel

2016.05.28. 14:08

A brit nem hiszi, hogy a Mercedes tolerálna még egy ütközést a versenyzői között, és ez esetben szerinte megtilthatják az egymás elleni küzdelmet. Rosberget sokkal szívósabbnak látja a tavalyi szezon vége óta.

A Lewis Hamilton-Nico Rosberg páros eddig kétszer okozott házon belüli bonyodalmat ütközésekkel, a Mercedesnél azonban továbbra sem húzzák szorosabbra a gyeplőt; hagyják, hogy versenyzőik kerék-kerék elleni küzdelmet vívjanak egymással.

Hamilton nem hiszi, hogy még egy baleset belefér, mert a vezérkar türelme véges lehet. Amikor arról kérdezték, hogy egy újabb ütközés esetén újragondolhatják-e a szabályokat, azt felelte: "Ha újra megtörténik, biztos" - idézte a grandprix.com.

Hamilton szerint egy újabb ütközéssel kiprovokálnák a Mercedestől a csapatutasításokatForrás: AFP/Andrej Isakovic

Az esetleges csapatutasítások gyakorlatban történő megvalósítását ugyanakkor kétségesnek tartja. "Azért fizetnek, hogy versenyezzünk."Nem hiszem, hogy azt mondhatnánk nekünk, hogy ne így tegyünk."Kusza helyzet lenne" - mondta. "Nem azért küzdünk, hogy ütközzünk. Ezt mindenáron el akarjuk kerülni, de versenyzés közben beüthet a krach."

A barcelonai ütközésben egyik pilótát sem terhelte sokkal nagyobb felelősség, mint a másikat, a sportfelügyelők is versenybalesetnek minősítették.

Szent a béke, legalábbis úgy tűnik

Hamilton úgy érzi, csapattársa sokkal szívósabb lett a tavalyi év vége óta. "Emlékszem, (Brazíliában) megpróbáltam megelőzni kívülről, és nem engedte. Azt gondoltam, 'jól tetted, én is pont ugyanígy tettem volna.'"

Szerintem azóta keményebben harcol a pozícióért" - nyilatkozta Rosbergről, akit korábban sokan kritizáltak a keménység hiánya miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!