Vágólapra másolva!
Komolyabb következményekkel is járhatott volna a Monacói Nagydíj első szabadedzésén történt incidens. Nem ez volt az első hasonló eset az F1-ben.

A Monacói Nagydíj első szabadedzését piros zászlóval kellett leállítani, miután néhány perccel a leintés előtt Nico Rosberg és Jenson Button is defektet kapott, és a McLaren első szárnya is jelentősen megsérült. Sokáig nem lehetett tudni, pontosan mi történhetett, később viszont kiderült, hogy Rosberg ráhajtott egy meglazult csatornafedélre, amely ettől kiszabadult a helyéről, az érkező Button pedig pont nekihajtott. Később az is látszott a képeken, hogy még a McLaren fékdobja is megsérült az incidensben.

Az incidensben szerencsére csak a két autó szenvedett károkat, a levegőbe emelkedő csatornafedél azonban így is ijesztő látvány nyújtott. A Sky Sports szakértőjeként dolgozó Johnny Herbert rámutatott, hogy a fémdarab akár egy pilóta sisakját is eltalálhatta volna, komoly sérüléseket okozva.

„Több szempontból is elfogadhatatlan, ami történt" – jelentette ki Herbert. „Az ilyesmit ellenőrizni kell a hétvége előtt, a csatornafedelet rendesen rögzíteni kellett volna."

Az utcai pályán nem ez volt az első eset, hogy gondot okozott egy rosszul rögzített csatornafedél: a 2010-es versenyen Rubens Barrichello is ráhajtott egyre, és a törött felfüggesztése miatt fel is kellett adnia a versenyt. Herbert szerint egyébként az incidens felerősíti majd a pilóták fejének védelméről szóló vitákat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!