Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel viccelődve jellemezte a Monacói Nagydíjon bemutatkozó ultralágy abroncsot, ellenfelei szerint a szűk utcai pályán kifejezetten jól jön az eddigieknél jobban tapadó gumi.

A csütörtökön kezdődő Monacói Nagydíjon végre élesben is bemutatkozik a Pirelli új fejlesztésű ultralágy gumija, amely minden korábbinál gyorsabbnak ígérkezik, és várhatóan hamar el is használódik majd. A mezőny egy része már kipróbálta a teszteken az új keveréket, a Mercedes versenyzői és Jolyon Palmer viszont még nem.

„Jól néz ki, tetszik a színe…” – mondta Romain Grosjean, a lila jelzésű kerekekről. „A Spanyol Nagydíj után kipróbáltuk, szerintem jónak tűnnek. Az utóbbi évek keményebb keverékei után jobban emlékeztetnek azokra a gumikra, amiket régebben használtunk. Monaco különleges pálya, majd meglátjuk, hogyan fognak itt viselkedni, mert máshol lehet, hogy teljesen más lesz velük a helyzet.”

Vettel csapattársa, Kimi Räikkönen teszteli az ultralágy gumit Forrás: © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)/© Foto Studio Colombo

Nagyon gyors kopásról számolt be Pascal Wehrlein, a Manor versenyzője, aki szintén Barcelonában, de még a téli teszten próbálta ki az új gumit. A katalán pálya híresen komoly kihívást állít az abroncsok elé, Wehrlein ezért is számít arra, hogy a gumikkal kíméletesen bánó Monacóban jobban működnek majd az ultralágyak. Tavaly, amikor a szuperlágy és a lágy keverék volt használatban, a pilóták könnyen letudták a versenyt egyetlen kerékcserével, és Sebastian Vettel szerint korai lenne megmondani, hogy ez megváltozik-e.

„Majd meglátjuk, hogy általánosságban mit várhatunk tőle.

A gumi is ilyennek tűnt Barcelonában. Mindig örülünk, ha nagyobb a tapadás, aztán majd meglátjuk, meddig bírja” – viccelődött a Ferrari pilótája.

Vettel megint vicces kedvében volt Forrás: AFP/Jean-Christophe Magnenet

Ellenfele, Nico Rosberg még nem tesztelte az új abroncsot, ezért elintézte a kérdést annyival, hogy lelkesíti a javuló tapadás.. A barcelonai futam meglepetésgyőztese, Max Verstappen is úgy vélte, a hercegség utcáin beválnak majd a még lágyabb gumik.

„Jó, hogy kicsit agresszívabbak lehetünk a gumiválasztás terén. Különösen itt, Monacóban, mert tavaly még a lágy keverék is túl kemény volt. Egy kicsivel jobb lesz a tapadás, bár nem annyival, mint a lágy és a szuperlágy között. A többit majd meglátjuk a versenyen.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!