Ricciardo: Verstappen nagy falat lesz

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Red Bull
Infiniti Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo (R) drives followed by Infiniti Red Bull racing's Belgian-Dutch driver Max Verstappen at the Circuit de Catalunya on May 15, 2016 in Montmelo on the outskirts of Barcelona during the Spanish Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Az ausztrál örül, hogy a Red Bull ismét győzelemre képes, de elismerte, nem könnyű túllépnie azon, hogy az elmúlt futamokon nem olyan eredményeket ért el, amiket megérdemelt volna.

Max Verstappen jött, látott és győzött a Red Bull színeiben a Spanyol Nagydíjon. A holland fiatal szenzációs sikere Daniel Ricciardo számára különösen fájó volt, mivel az ausztrál versenyző a két Mercedes balesete után magabiztosan vezette a futamot, de a csapat három kiállásos taktikára állította át. Mivel a futam végén defektet is kapott, még a dobogó esélyéről is lecsúszott.

Ricciardo nem is tagadta, hogy „a verseny végkifejlete elég bosszantó volt, és nem könnyű túllépni ezen, de abszolút képes vagyok rá.” Az általában mosolygós ausztrál szerint ezzel a gondolattal fekszik és kel, de nem csupán a Spanyolországban történtek nyugtalanítják, hanem a kínai defektje, és az oroszországi baleset is, amelyben vétlen volt.

Ricciardo sokáig Verstappen előtt autózott a Spanyol Nagydíjon Forrás: AFP/Lluis Gene

„Az elmúlt három versenyen, nos, úgy érzem, hogy az eredmény nem azt tükrözi, amit megérdemeltünk volna. Mindegyiken elérhettem volna valamit, de most úgy vagyok ezzel, hogy a fene vigye el. Közben azt is tudom, hogy a versenyzés ilyen, és ez is a része.” Elismerte, örül annak, hogy Barcelonában a csapat ismét rátalált a győzelem útjára: úgy érzi, ez mindenkit lelkesít, és ő is próbál ennek részese lenni, de a maga részéről nehezen nyeli le a történteket.

Az ausztrál versenyzőre nézve kifejezetten kellemetlen, hogy Verstappen győzni tudott,

de Ricciardo szerint nem a 18 éves csapattársától sajnálja a sikert. Emlékeztetett, hogy a Red Bullnál először a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel oldalán szerepelt, ezért nem riad meg a házon belüli csatától.

„Max egy komoly F1-es pilóta, és ez nagyon jól jön nekem” – vélte. „Remek motivációt ad, amikor csatlakoztam a Red Bullhoz, Seb ellen mérettem meg magam. A legjobbakkal akartam szembe szállni.

Bizonyos szempontból jó, hogy sikeresen kezdett, mert ha nekem is összejönnek a dolgok, az talán mindkettőnk pályafutásának jót tehet.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!