Verstappen csak egy este bulizhatott a győzelme után

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Spanyol Nagydíj, Chandon pezsgő
MONTMELO, SPAIN - MAY 15: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing gets sprayed with champagne on the podium during the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 15, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160515-01412 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A holland tinédzser megünnepelte a Barcelonában elért meglepetésgyőzelmét. Élvezte a pezsgő ízét, és az ünneplést, már amire emlékszik belőle.

Minden idők legfiatalabb F1-es futamgyőztese lett múlt vasárnap Max Verstappen, aki a Red Bullnál töltött első versenyén nyerni tudott, és ezzel ámulatba ejtette a szakmát, a sajtót és a közönséget is. A 18 esztendős Verstappen már a futam után sem titkolta, hogy ízlett neki a pezsgő íze, és a szerdai tesztnapon azt is elárulta, hogy a versenyt követő ünneplés

Édesapja, a korábbi F1-es dobogós Jos Verstappen is viccelt a helyzettel, de rámutatott, az ifjú Max kötelességei miatt nem lehetett teljesen elengedni a gyeplőt. „Szerdán tesztelnie kell, úgyhogy csak egy este rúghat be” – mondta a De Telegraafnak. „Szerdára ismét formába kell lendülnie, de én az egész héten részeg lehetek!”

Itt nem látszik, de Verstappennek ízlett a pezsgő Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

A hollandok eurófiája érthető, hiszen bár lehetett számítani arra, hogy a már eddig is meglepő eredményeket szállító Verstappen idővel tovább javul majd, azt azért nehéz volt előre látni, hogy nagy adag szerencsével ugyan, de a 18 esztendős fiatal rögtön nyerni tud, ráadásul úgy, hogy Kimi Räikkönen a verseny utolsó harmada során közelről üldözte őt.

– mondta Jos. „Az elsődleges célunk mindig is az volt, hogy egy élcsapatnál kössünk ki, és amikor a Red Bull hívta, tudtuk, hogy közelebb jutunk a dobogóhoz. Az viszont nagyon különleges, hogy már rögtön az első hétvégén sikerült. Nem tudom, hogy mi fog történni a szezon hátralevő részében, de ezt már senki sem veheti el tőlünk.”

Max (balra) gyorsan túltett édesapja sikerein Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

A Spanyol Nagydíj után Verstappenről természetesen a legtöbben szuperlatívuszokban beszélnek, és teljesítménye láttán még az egyik legfőbb kritikusa, Felipe Massa is elismerően szólt. „A csillagok nyilvánvalóan az ő oldalára álltak, mert a stratégiája jobbnak bizonyult Daniel Ricciardónél, de így is csodálatos versenyt futott” – írta a brazil a Motorsport.com-on.

„A múlt néhány nagy bajnoka is ilyen teljesítményekre volt képes, de Max most a pályafutása egy újabb fontos fázisához ér, amely során igazolnia kell, hogy a spanyolországi teljesítménye jellemző rá” – vélte a Williams versenyzője. „Ha lesz három elszúrt versenye, a felhajtás alábbhagyhat. Kész vagyok fogadni arra, hogy ez nem fog megtörténni, de a sportban nagyon gyorsan változhatnak a dolgok. ”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!