A Force India hamarosan felhagy az idei fejlesztésekkel

Forma-1, Nico Hülkenberg, Force India, Spanyol Nagydíj
HULKENBERG Nico (ger) Force India VJM09 action during 2016 Formula 1 FIA world championship, Spain Grand Prix, at Barcelona Catalunya from May 13 to 15 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A silverstone-i istállónál további javulást várnak autójuk finomhangolásától, de az idei modellt már nem sokáig fejlesztik, hiszen az ellenfelekhez hasonlóan már ők is dolgoznak a jövő évi változaton.

Előrelépést, és akár a Williams megszorítását is kilátásba helyezte a Force India az idei szezon előtt, ez azonban egyelőre nem sikerült, hiszen Sergio Pérez mindössze 8, Nico Hülkenberg pedig csak 6 pontot szerzett az első öt futam során. A német pilóta az F1 hivatalos weboldalának elmondta, szerinte a télen lemaradtak a fejlesztési versenyben, és balszerencsések is voltak, de nagy reményeket fűz a Spanyol Nagydíjon bevetett újításokhoz.

„Időbe telik, mire az ide elhozott dolgok közül mindent kiismerünk, és megtudjuk, mit tudunk hasznosítani az új alkatrészek közül hosszabb távon is. Néhány versenyen belül már bölcsebbek leszünk. A szélcsatornában már látszik, hogy a későbbi újítások még gyorsabbá teszik majd az autót, úgyhogy nem csak egy helyben állunk. Még a szezon korai szakaszában járunk, és nem engedhetjük, hogy a dolgok úgy maradjanak, ahogy most vannak” – közölte a német pilóta.

Hülkenberg autója olajfolyás miatt kiesett a Spanyol Nagydíjról, de Sergio Pérez versenye jól alakult Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Hülkenberg szerint ő egyelőre nem is foglalkozik a konstruktőri pontverseny állásával, mert úgy véli, hogy először javítaniuk kell az autójuk teljesítményét, majd ismét pontokat kell gyűjteniük. „Majd meglátjuk, hogy hol lyukadunk ki, de van még 16 versenyünk, és az egy maratoni táv!” – lelkesedett a tavalyi Le Mans-i 24 órás verseny győztese, miután olajfolyás miatt kiesett a Spanyol Nagydíjról, és a teszten Alfonso Celis miatt nem kapott lehetőséget.

Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese szerint a kedden és szerdán zajló barcelonai test segítheti a csapatot a múlt hétvégén bevetett fejlesztések kiismerésében, amihez általában több versenyre van szükség. „Aztán meglátjuk, hol állunk, mert

„Már most is végzünk némi munkát ezzel kapcsolatban, ahogy szerintem mindenki más is. Idő kérdése csupán, hogy mikor csoportosítjuk át minden erőnket, de ez valószínűleg már nemsokára megtörténik. A jelenlegi tempónk ismeretében, ha megfelelő eredményeket szállítunk, megszerezhetjük azt a helyet, amire szükségünk van. Ezt szeretnénk elérni, hiszen a mostani szezonból is sok van még hátra.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!