Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok csak a Mercedes legyőzésére összpontosít, szerinte a Red Bull nem okozhat gondot a Ferrarinak, ha nem rontják el az időmérőket. Még nem mondott le a világbajnoki címről.

A Spanyol Nagydíj újabb csalódást hozott a Ferrari szempontjából. Miután hiába ütötte ki egymást a két Mercedes, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel csak Daniel Ricciardót tudta megelőzni, és kénytelenek voltak megelégedni Max Verstappen mögött a maradék két dobogós hellyel. A Scuderia így értékes pontoktól esett el az Ezüstnyilak elleni csatában, de Vettel jelentős hátránya ellenére is bízik abban, hogy támadhat még az idei világbajnokság megnyerése érdekében.

„Maradt esélyünk” – mondta kedden Barcelonában. „A helyzetünk nem éppen a legjobb, és Monacóban sem mi leszünk az esélyesek, hanem továbbra is a Mercedes” – foglalta össze, bár ennek ellenére úgy vélte „számunkra erős pálya lesz, tavaly nagyon versenyképesek voltunk ott. Fejlesztettük is az autó olyan jellemzőit, amelyek Monacóban fontosak. Javult az útfekvése, a kerékvetőket jobban tudjuk venni, és ezek általában segítenek Monacóban.

Van mit megbeszélni a Ferrarinál Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Vettel az idén már két futamot lenullázott műszaki hiba és baleset miatt, és Räikkönen is kiesett már egyszer a turbó hibája miatt, így a finn pilóta hátránya 41 pont Rosberg mögött, míg Vettel további 13 egységgel van lemaradva. „Nagyon igyekszünk, és ha van esélyünk a győzelemre, megpróbálunk nyerni” – mondta a német. „Az esetleges bajnokság felé az első lépést Monacóban tehetjük meg, aztán Kanadában.

A Ferrari az elmúlt három futamon kénytelen volt a Red Bull nyomásával is szembe nézni. Sanghajban és Szocsiban még csak a rajtnál akadtak össze az osztrákok autóival, Barcelonában viszont nem tudtak felülkerekedni azon, hogy kikaptak a Red Bulloktól az időmérőn, és az egész verseny során képtelenek voltak erőből megelőzni ellenfeleiket. Vettel viszont a lágy gumikon jóval gyorsabb volt Max Verstappennél és Daniel Ricciardónál, ezért nem aggódik a folytatást illetően.

Vettel gratulált Verstappennek élete első futamgyőzelme alkalmából Forrás: AFP/Josep Lago

„Ha jól összerakjuk a szombatokat, akkor nem jelenthetnek ránk túl nagy fenyegetést” – szögezte le Vettel, a Red Bull korábbi versenyzője. „Folyamatosan javultak eddig, ahogy mi is tettük, de szerintem elég nyilvánvaló, hogy a szombat nem úgy alakult számunkra, ahogy azt vártuk.”

Az eredmény már eldőlt, és tudjuk azt is, hogy milyen téren akadnak teendőink. Ezek egy részét már itt (Barcelonában) megpróbáljuk elvégezni, a többit a következő néhány hét vagy hónap során kell megtennünk.”

A Ferrari a keddi tesztnapon kifejezetten az időmérőre gyakorolt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!