Vágólapra másolva!
Jelenleg a finn van legközelebb Nico Rosberghez a tabellán, de a Ferrari egyelőre nem kezdi őt támogatni a világbajnoki cím érdekében. Inkább az autó fejlesztésére összpontosítanak.

A Ferrarihoz való visszatérése óta Kimi Räikkönen az idén először áll jobban a csapattársánál a pontversenyben. 2014-ben Fernando Alonso nagy fölénnyel verte a 2007-es világbajnokot, tavaly pedig Sebastian Vettel volt sokkal sikeresebb, Räikkönen az idén viszont következetesen gyűjti a pontokat, és 13 pont előnyt épített ki Vettel előtt. Már a címvédő Lewis Hamiltont is megelőzte az összetettben.

– jelentette ki Maurizio Arrivabene. Vagyis az olaszok - legalábbis egyelőre - nem kezdik Räikkönent támogatni, hogy a 39 pont előnnyel rendelkező Nico Rosberg nyomába eredjen.

Räikkönen áll a legközelebb a Mercedesekhez a pontversenyben Forrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

Räikkönen a tavalyi szezonhoz hasonlóan az idén is az állásáért hajt, de az eddigi versenyeken mutatott formája alapján jó esélye van egy újabb szerződéshosszabbításra. Arrivabene úgy véli, még korai a jövő évi felállásukkal foglalkozni, főleg azután, hogy a Red Bull a BBC szerint 2019-ig leszerződtette Max Verstappent.

és nem hiszem, hogy egy sziklaszilárd szerződés nélkül vitték át a Toro Rossótól. Nekünk megvannak a versenyzőink, ráadásul még 16 forduló hátra van, úgyhogy szerintem erről még korai beszélni” – mondta Arrivabene, akinek a saját helyével kapcsolatban is körültekintőnek kell lennie.

Gyűjtögeti a pontokat, de a nagy áttörés várat magára Forrás: AFP/Josep Lago

Bár Vettel az idén egyelőre hátrányban van Räikkönen mögött, híresen kiegyensúlyozott viszonyukat ez nem befolyásolja. Még akkor sem orroltak meg egymásra, amikor Sanghajban a rajtnál összeütköztek. Vettel az El Pais című lapnak elmondta, tavaly kikérték ugyan a véleményét Räikkönennel kapcsolatban, de nem volt döntő a szava.

– nyilatkozta a négyszeres világbajnok. „Nagyon jól kijövök Kimivel, ő az eddigi leglazább és legkevésbé körülményes csapattársam. Együtt dolgozunk, és mindketten tudjuk, hogy a csapat a legfontosabb.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!