Vágólapra másolva!
A vasárnapi Spanyol Nagydíj után a csapatok Barcelonában maradtak, mivel kedden és szerdán az idei első, szezon közben zajló tesztnapokat teljesítik. Tapasztalt pilóták és újoncok is szerepet kapnak.

Az anyagi gondokkal küzdő Sauber kivételével minden istálló Barcelonában marad a hét közepéig, mivel kedden és szerdán rendezik az első két szezon közben megrendezett tesztnapot. A csapatok új alkatrészeket próbálnak majd ki, a Red Bull és a gyári Renault valószínűleg új motort is bevet, emellett több fiatal pilóta is lehetőséget kap, mivel a négy tesztnapból legalább kettőt kötelező felajánlani nekik.

A csapatok többsége ennek ellenére maximum egy napot fordít újoncok kipróbálására, a Red Bull pedig ezúttal egyet sem, inkább Daniel Ricciardo, és a futamgyőzelemmel bemutatkozó Max Verstappen vezethet a színeikben. Mozgalmas napjai lesznek Esteban Oconnak, aki kedden a Renault-nál, szerdán pedig a Mercedesnél szerepelhet, és Alfonso Celisnek, aki két napra kölcsönkapja a Force Indiát.

Vettel és Rosberg is autóba ül kedden Forrás: NurPhoto/Jordi Galbany/Urbanandsport/Nurphoto/Jordi Galbany

A Ferrari kedden az időmérős problémáik megoldására koncentrál majd Sebastian Vettellel a volán mögött, mielőtt a német átadja a helyét Antonio Foucónak. A Williamsnél hasonló a leosztás, de náluk először a GP2-es Alex Lynn kap lehetőséget, és csak szerdán ül vissza Felipe Massa az autóba. A Mercedes és a Renault Ocon mellett Nico Rosberget és Kevin Magnussent hívta be, a Haas pedig küszködő versenyzőivel, Romain Grosjeannal és Esteban Gutiérrezzel dolgozik majd.

A Toro Rosso autóját a GP2 listavezetője, Pierre Gasly kapja meg keddre, szerdán pedig Danyiil Kvjat folytathatja az ismerkedést, a McLarennél a Barcelonában pontot szerző Jenson Button és a feltörekvő Stoffel Vandoorne ülhet a volán mögé, a Manornál pedig ezúttal Pascal Wehrleinnek, és az egyik tulajdonos fiának, a szintén GP2-es Jordan Kingnek szavaztak bizalmat. Mindkét nap során 8-8 óra pályaidőt kapnak a csapatok.

A barcelonai teszt beosztása

Mercedes: Nico Rosberg, Esteban Ocon
Ferrari: Sebastian Vettel, Antonio Fouco
Red Bull: Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Williams: Alex Lynn, Felipe Massa
Renault: Esteban Ocon, Kevin Magnussen
Toro Rosso: Pierre Gasly, Danyiil Kvjat
Force India: Alfonso Celis, Alfonso Celis
McLaren: Jenson Button, Stoffel Vandoorne
Manor: Pascal Wehrlein, Jordan King
Haas: Romain Grosjean, Esteban Gutiérrez

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!