Vágólapra másolva!
Bár végül kikapott Ricciardótól Barcelonában, a Ferrarikat megelőzve a 4. rajtkockát hódította el. Azt hitte, lassabban fogja felvenni a ritmust a Red Bullnál.

A Toro Rossótól a Red Bullhoz az előző verseny óta előléptetett Max Verstappen volt a Spanyol Nagydíj időmérőjének egyik legnagyobb sztárja: a Q1-ben és a Q2-ben ő lett a 3. a két Mercedes mögött, s bár végül kikapott csapattársától, Daniel Ricciardótól, mindkét Ferrarit megelőzve így is beverekedte magát a második rajtsorba.

A mindössze 18 éves holland elismerte, hogy

azt hitte, nem lesz képes ilyen gyorsan alkalmazkodni az új autójához,

és nem számított ennyire jó eredményre sem. Reméli, hogy a versenyen meg tudja majd tartani a pozícióját. „Ennek az autónak egyértelműen nagyobb a tapadása, ahogy az a köridőkből is látszik" – utalt a Red Bull és a Toro Rosso közötti különbségre.

„A történet még nem a tökéletes körről szól. Elégedett voltam azzal, hogy körről körre jobban éreztem magam az autóban, ez számomra nagyon pozitív volt. Arról, hogy hol vannak a határai, az igazat megvallva még fogalmam sincs."

Verstappen gyorsan alkalmazkodott a Red Bullhoz Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Verstappen azt is ígéretesnek tartotta, hogy ösztökélték egymást Ricciardóval, de a dobogóra nem gondol.

– jelentette ki. „Csak az előttem álló feladatra összpontosítok. Holnap a tiszta rajt és a tiszta első kör lesz a fontos, aztán remélhetőleg jó lesz a tempónk."

Közben az édesapja, Jos úgy döntött, hogy lemond a fia menedzseri teendőiről, mert Max „a helyére került, egy élcsapathoz", így ő nem akar többé az előtérben maradni. „A garázsba természetesen bemehetek, az nem gond, de a pályafutásának ebben a szakaszában szerintem egészségesebb, ha teszek egy lépést hátra" – mondta a Motorsport.com-nak. „A történetnek Maxről kell szólnia, nem a papájáról."

Az edzésmenőnek tartott Ricciardo a Q1-ben és a Q2-ben elmaradt Verstappentől, olyannyira, hogy

a Q3-ra csak egyetlen szett lágy gumija maradt.

Így az utolsó percekben, amikor megtette a döntő körét, nagy volt rajta a nyomás, végül azonban 4 tizedet vert fiatal csapattársára.

„Örülök, hogy mindketten a Ferrarik előtt végeztünk, és a második rajtsorba kerültünk. Ez lenyűgöző" – mondta. Noha a Red Bull főnöke, Christian Horner elképzelhetőnek tartotta, hogy Ricciardo az időmérő első két etapjában altatott, ő azt állította, egyszerűen nem tudta összerakni a köreit.

– ismerte el az ausztrál, aki örömében hangosan felkiáltott a rádióban. „Tudtam, hogy a Q3-ban csak egy köröm lesz, és azt is, hogy megvan hozzá a tempóm, és hol kell javulnom. Minden azon múlt, hogy jól összerakjak egy kört, ami addig nem sikerült, akkor azonban igen. A Q3 számít igazán, szóval boldog vagyok."

Horner mindkét versenyzőjét méltatta, mondván, „fantasztikus teljesítményt nyújtottak." Kiemelte, hogy Ricciardónak „csak egy szett gumija volt a Q3-ban, mégis odacsapott, és a hétvégéje legjobb körével megszerezte a 3. helyet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!