Vágólapra másolva!
A hazai pályán versenyző kétszeres világbajnok szerint a pénteki teljesítményük hasonló a máskor tapasztaltakhoz, Jenson Button viszont Szocsival ellentétben nem számít pontszerzésre.

Két héttel ezelőtt az Orosz Nagydíjon Fernando Alonso és Jenson Button is megszerezte első pontjait az idei szezon során, és a hazai pályán versenyző kétszeres világbajnok úgy véli, Barcelonában is hasonló teljesítményre lehet képes. Alonso mindkét szabadedzésen sokkal jobban szerepelt Buttonnál, délután a 6. helyet szerezte meg, de attól tart, hogy ezt a későbbiekben nem tudja majd megismételni.

– nyilatkozta a spanyol. „Úgy tűnik, befértünk a legjobb 10 közé. Ez nem könnyű, hiszen szoros a mezőny, a 8-9-10. helyen állunk. Aztán a többiek valamiért mindig több teljesítményt tudnak kicsikarni a motorjukból, talán speciális beállításaik vannak, és ezért visszaesünk. Ezen a pályán a motor kevésbé számít, reméljük, hogy ezek a beállítások nem adnak majd túl sok tized előnyt a többieknek, és akkor odaérhetünk.”

Alonso visszaesést vár az időmérőn - kattintásra galéria nyílik! Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/Nurphoto/Joan Valls

Button jóval kevésbé tudott optimista lenni a pénteki nap végén, pedig a csapat mindkét autóra új fejlesztésű alkatrészeket is felszerelt, ez viszont sovány vigasz volt számára, mert a délutáni tréning jelentős részét a bokszban töltötte műszaki hiba miatt. „Elég rossz napunk volt” – összegzett, és hozzátette: „Megerőltető hétvégénk lesz,

A 2009-es világbajnok már délelőtt sem találta az összhangot az autójával, „a második szabadedzés nagy része alatt pedig ki sem tudtunk állni a garázsból az autóval. Végül aztán megtettünk valamekkora távot,

Az autó hátuljával azonban komoly gondjaink vannak, egész nap össze-vissza csúszkált. Kezd összeállni a kép, és holnap sokkal jobb lesz, de kissé lépéshátrányba kerültünk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!