Ricciardo bocsánatkérést vár a türelmetlen Kvjattól

Forma-1, Danyiil Kvjat, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Orosz Nagydíj, Forma-1 rajt, Forma-1 baleset
depart start accident crash VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF16_H action KVYAT Daniil (rus) Red Bull Tag Heuer RB12 action RICCIARDO Daniel (aus) Red Bull Tag Heuer RB12 action during the 2016 Formula One World Championship, Russia Grand Prix from April 28 to May 1 2016 in Sotchi, Russia - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Nemcsak a falnak lökött Vettel, hanem az általában kedélyes Ricciardo is mérges volt az Orosz Nagydíj után az ausztrál szerint türelmetlen Kvjatra, aki miatt Szocsiban elesett a pontszerzéstől. Ricciardo a kivetítőkről próbálta megtudni, hogy miért ment neki a Ferrari a rajt után.

Úgy kezdődött az Orosz Nagydíj, mint egy F3-as futam, utalt a Sky Sports szakértője, a korábbi F1-es pilóta, Martin Brundle a hazai pályán szereplő Danyiil Kvjat manőverére, amivel először nekilökte Sebastian Vettel autóját Daniel Ricciardónak, majd a falba bombázta a Ferrarit, és ezzel véget vetett a német pilóta versenyének. Nem járt viszont sokkal jobban Ricciardo sem, mivel az autója alaposan megsérült, új első szárnyra is szüksége volt, így végül lecsúszott a pontszerzésről.

„Az 1. körben történt baleset meghatározta a versenyünket, ekkor megpróbáltuk feltenni a közepes keverékű gumit, de ez egyszerűen nem vált be” – indokolta Ricciardo, hogy miért állt ki utána lágy gumikért is. „Az autó alaposan megsérült. Láttam, hogy az autó jobb oldala jó nagyot kapott. Az első körben azt hiszem, egyesek kissé türelmetlenek voltak.”

Az első baleset madártávlatból, Ricciardo ezért neheztel Kvjatra - még több kép a galériában! Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Kérdésre válaszolva Ricciardo nem titkolta, hogy csapattársára, Kvjatra utalt: „Igen. Bocsánatkérést várok. Azt mondanám, hogy a mai nap után pár embernek tartozik ezzel, majd meglátjuk, mi lesz. A Safety Car fázis alatt láttam néhány visszajátszást,

Volt sejtésem arról, hogy mi zajlott le, de majd megnézem később is.” Amikor arról kérdezték az általában barátságos ausztrált, hogy Kvjatnak le kell-e nyugodnia, úgy felelt, „meglátjuk, ez rajta múlik.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Kvjat az egész csapat versenyét „elszúrta”, de úgy vélte, hogy az orosz pilóta megtette az ilyenkor elvárható lépéseket.

ha nem is találkoztak személyesen, biztos vagyok benne, hogy legközelebb sort kerít rá, ha összefutnak. Elfogadja, hogy hibázott, az ilyen dolgok előfordulnak. Sajnos ez ma mindkét pilótánk versenyét tönkretette.”

Vettel szemtől szemben is megmondta Hornernek a véleményét Kvjat megmozdulásáról Forrás: AFP/Srdjan Suki

Horner kénytelen volt egykori pilótája, Vettel felé is magyarázkodni, amikor a német pilóta még a verseny során felkereste őt a bokszfalnál. „Köszönt, és világosan tudtunkra adta, hogy mit gondol” – foglalta össze Horner az elhangzottakat. „Csak annyit tehettem, hogy bocsánatot kértem tőle.”

Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke elárulta, hogy Vettel „egyáltalán nem volt boldog” és „majdnem felrobbant” az idegességtől

a futam után. „Másodszor esett ki az idén olyan dolgok miatt, amelyekhez semmi köze. Ez érthető egy olyan karakterű sráctól, aki már négy világbajnoki címet megnyert, és újra győzni akar. Később, amikor beszéltünk, már kicsit nyugodtabb volt, de ez persze nem azt jelenti, hogy jó kedélyű.”

Arrivabene emlékeztetett, hogy Vettel felhördülésével ellentétben a Kínai Nagydíj után ő úgy gondolta, hogy Kvjat csak a munkáját végezte, amikor beszúrt a német mellé, és kiprovokálta a két Ferrari ütközését, most viszont kijelentette, hogy semmilyen magyarázatot nem talál a történtekre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!