A McLaren túl óvatosan állította be az autót

Forma-1, Orosz Nagydíj, Fernando Alonso, McLaren
McLaren Honda F1 Team's Spanish driver Fernando Alonso leaves the pits during the third practice session of the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit on April 30, 2016. / AFP PHOTO / YURI KADOBNOV
Vágólapra másolva!
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Féltek a túlkormányzottságtól, Button szerint emiatt hoztak olyan döntést, ami túl konzervatívnak bizonyult. A McLarent lelkesíti a fejlődés.   <!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->

A McLarennél reálisnak érezték, hogy Oroszországban az idén először bejusson valamelyik autójuk az időmérő utolsó felvonásába, de a sűrű középmezőnyből végül nem tudták elverekedni magukat odáig.

"Reméltük, hogy közel jutunk a Q3-hoz, és így is történt. Másfél tizeddel azonban lemaradtunk róla, mert sajnos ma rengeteg autó állt harcban azért a 10. helyért. Öten harcoltunk, mi pedig az ötödikek lettünk közöttük" - összegzett a 14. rajthelyet megszerző Fernando Alonso.

A McLaren most sem volt elég gyors a Q3-hoz. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Két pozícióval előrébb végzett nála Jenson Button, akinek neve

a Q2 utolsó perceiben egy darabig még a továbbjutók között szerepelt.

Utolsó körében nem tudott elég sokat javítani, de nem teljesen csalódott.

"Egész hétvégén jól dolgoztunk, de az időmérőn túl erős alulkormányzottság okozott a hőmérséklet csökkenése. Ez komolyan ártott nekünk" - nyilatkozta. "Kötélen szoktunk táncolni: ha túl meredekre állítjuk az első szárnyat, átbillenünk az erős túlkormányzottság felé, ezért most óvatosak voltunk. Talán túlságosan is..."

"Kicsit fáj, hogy két tizeddel maradtunk le a 8. helyről, ugyanakkor kellemes azt látni, hogy határozottan fejlődünk." Egyetértett vele csapattársa is.

"Bár ma nem kedvezett nekünk a szerencse, úgy gondolom, megmutattuk, hogy ezen a versenyhétvégén ütőképesebbek vagyunk. Remélem, hogy holnap harcolhatunk néhány pontért" - mondta Alonso.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója ugyanakkor figyelmeztetett: "A holnapi verseny kemény menet lesz, mert a vonalvezetés nem a mi erősségeinknek kedvez" - utalt a sok padlógázos szakaszra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!