Vágólapra másolva!
Sorozatban többet nyert, mint Keke egész F1-es pályafutása alatt. Nem várja, de tudja, hogy eljön majd a nap, amikor véget ér a győzelmi sorozata.

Nico Rosbergnek elképesztő sorozata van: megnyerte a tavalyi szezon utolsó három, aztán az idei szezon első három versenyét is, így 36 pontos előnnyel vezet az összetettben. A november 1-ji Mexikói Nagydíj óta zsinórban hat győzelmet aratott, vagyis alig

öt hónap alatt többször állt a dobogó tetején, mint édesapja, az 1982-es világbajnok Keke egész F1-es pályafutása során.

Ő összesen ötször végzett az élen – igaz, jóval kevesebbszer, 114-szer állt rajthoz, míg a fia már 188 részvételnél tart.

Az ifjabb Rosberg a Welt am Sonntagnak azt mondta, még sohasem élvezte annyira a versenyzést, mint most, de tisztában van vele, hogy a sorozata előbb-utóbb megszakad. „Fogalmazzunk így: nyilván nem várom, de tudom, hogy eljön majd ez a nap, mert semmi nem tart örökké" – ismerte el.

Rosberg nem bírja abbahagyni a nyerést Forrás: DPPI media/Florent Gooden

A Mercedes német versenyzőjét az is segítette, hogy csapattársa, Lewis Hamilton Melbourne-ben és Bahreinben rosszul rajtolt, legutóbb, Sanghajban pedig ki kellett cserélni a sebességváltóját, aztán az időmérőn elromlott az autójában az ERS. Ezért a mezőny végéről kellett indulnia, ráadásul az első kanyarban összeütközött Felipe Nasrral.

Rosberg 2014-ben is vezette a világbajnokságot az első három futam után,

akkor azonban csak 11 pont volt az előnye Hamiltonnal szemben. A következő öt versenyen most még úgy is megtarthatná 1. helyet az összetettben, ha minden alkalommal 2. lenne a csapattársa mögött, de mivel még 18 forduló van hátra, ez sem jelent garanciát semmire. Ráadásul az idén a Mercedes megbízhatósága sem tűnik bombabiztosnak.

Egyelőre ő maga sem foglalkozik a vb-címmel.

– az autóm nagyszerű, otthon pedig egy csodálatos feleség és egy egészséges gyermek vár, amiért hálás vagyok" – mondta. Arra pedig már a Kínai Nagydíj után figyelmeztetett, hogy Hamiltont nem szabad leírni.

„Koncentráltabb és motiváltabb, mint valaha" – ismerte el róla. „Soha nem fogja feladni, még mindig ő a mérce, ahogy az elmúlt években is. A párharcunk éppolyan kemény lesz, amilyen eddig is volt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!