Vágólapra másolva!
A magyar versenyző hondás csapattársai bejutottak a Q3-ba, ő épphogy lemaradt róla. A címvédő Lópezé a főfutam pole pozíciója a Citroënnel, a zengős Ficza mindkét versenyen az utolsó helyről indul.

A vártnál kicsit rosszabbul alakult Michelisz Norbert számára a túraautó-világbajnokság (WTCC) hungaroringi fordulójának időmérő edzése, a gyári Honda csapat magyar versenyzője ugyanis nem jutott be a Q3-ba, ahol az öt leggyorsabb versenyző küzdhet a pole pozícióért. Michelisz a bosszantó 6. helyet szerezte meg a Q2-ben, ami az jelenti, hogy a fordított rajtrácsos nyitófutamon az 5., a főfutamon pedig a 6. helyről indulhat.

A Hungaroringen már nemcsak a Citroën, hanem a bajnokságot vezető Honda és a Lada autóiba is extra ballasztot tettek, a 70 kg-os többlettel autózó japán autók azonban így is jól szerepeltek. A Q2-ben az első hat helyen három Honda végzett, Michelisz csapattársai, Robert Huff és Tiago Monteiro az 1., illetve 3. helyet szerezték meg a második etapban.

López indul az élről a második futamon Forrás: Farkas Péter - Origo

A Q3-ban, ahol a leggyorsabb öt autó egymás után teljesít egyetlen mért kört, a Citroën kétszeres világbajnok versenyzője, José María López volt a leggyorsabb, aki az új aszfalton 1:46.109-cel megfutotta az eddigi legjobb WTCC-s köridőt a Hungaroringen. Rajta kívül azonban egy Citroën sem jutott be az utolsó szakaszba, Yvan Muller csak a 8. helyet szerezte meg az időmérőn, Medhi Bennani pedig 10. lett, ami azt jelenti, hogy az első futamon - ahol a Q2 első 10 helyezettje fordított sorrendben indul - az övé lesz a legjobb rajtpozíció.

Michelisz először az 5., majd a 6. helyről indulhat Forrás: Peter Farkas/Peter Farkas

López mögött a 2. rajthelyet meglepetésre Tom Coronel szerezte meg, aki plusz súlyok nélkül versenyezhet a Chevrolet Cruze-zal. A legjobb hondás Huff lett, ő 7 tizedes lemaradással a 3. helyet szerezte meg, Monteiro pedig legyőzte a volvós Thed Björköt a 4. helyért.

A Zengő Motorsport ezúttal is csak egy autóval vett részt az időmérőn. Ficza Ferenc az utolsó, 17. helyen végzett, ezért vasárnap mindkét futamot a mezőny végéről kell megkezdenie.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!