Hamilton: Nálam jobban senki sem népszerűsíti az F1-et

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Laureus
British Formula One racing driver Lewis Hamilton poses on the red carpet before the Laureus World Sports 2016 Awards Ceremony in Berlin on April 18, 2016. The Laureus World Sports Awards honour the prowess of the planet's best sportsmen and women. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő úgy véli, nincs extra felelőssége az ismertsége miatt, és nem tartozik semmivel az F1-nek, mert többet tesz a sportért, mint bárki más.

Rengeteg kritika éri mostanában Lewis Hamiltont, aki háromszoros világbajnokként kicsapongóan él. Rendszeres résztvevője különböző celebpartiknak, kisebb-nagyobb botrányokba keveredik, és többször nyomatékosította már, hogy nem hajlandó alkalmazkodni a mások által ráerőltetett normákhoz. Ő azonban úgy véli, nem tartozik magyarázattal senkinek, és a életvitele kifejezetten jót tesz a sportnak.

– jelentette ki egy interjúban a CNN-nek. „Több rendezvényen beszélek a Forma-1-ről, mint a többi versenyző, úgyhogy nem érzem, hogy lennének még kötelezettségeim.

Hamilton legutóbb a Laureus-díj átadóján jelent meg Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Hihetetlenül lelkes rajongóim vannak, próbálok minél több időt a motiválásukra fordítani, nem tudom, hogy még mit kellene beleadnom. Tíz éve itt vagyok már, és imádom ezt a sportot.

Nem, nem érzem, hogy még bármivel is az adósa lennék.”

Az elmúlt hetek során a versenyzők különböző formákban kinyilvánították, hogy nagyobb beleszólást szeretnének az F1 szabályalkotási folyamataiba. Hamilton ezúttal is elmondta, a pilótáknak csak „nagyon-nagyon kis szava” van, de őt ez nem lepi meg, és nem is feltétlenül zavarja.

„A sport végtére is üzlet, a pénzről és a hatalom mozgatja. Szeretnénk felszólalni néhány ügyben, de végül úgyis azok hozzák a döntéseket, akik a fotelekben ülnek, kifizetik a csekkeket, és megkeresik a pénzt” – foglalta össze. „Nem hiszem, hogy ezzel gond lenne. Nem is állítottam, hogy rossz így.”

Hamiltont arról is megkérdezték, hogy ő személyesen szeretné-e jobban kivenni a részét a szabályalkotásból, amire azt felelte: „Nem igazán. Ez semmilyen változást nem hozna.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!