Vágólapra másolva!
Ricciardo mindkét autójukat legyőzte a Kínai Nagydíj időmérő edzésén, ez szerintük bizonyítja, hogy helyesen döntöttek, amikor nem állapodtak meg a riválisukkal.

A tavalyi szezon egyik meghatározó témája volt, hogy a Red Bull szinte bármilyen áron meg akart szabadulni az F1-es léptékkel mérve akkor még látványosan gyengélkedő és megbízhatatlan Renault erőforrásoktól, de a többi gyártó különböző okokra hivatkozva nem volt hajlandó ellátni őket a legújabb fejlesztésű motorokkal.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke eleinte nyitott volt az együttműködésre, de később ő is visszavonulót fújt. Ezután a Red Bull képviselői és Bernie Ecclestone nyíltan kijelentették, a meghátrálás oka, hogy az ellenfelek - köztük a Ferrari is - félnek attól, hogy a Red Bull saját motorjaikkal győzheti le őket.

A Ferrarinak a Red Bullokkal kellett versenyezni Kínában, ha tavaly adnak nekik motorokat, ez a helyzet állandósulhatott volna Forrás: AFP/Johannes Eisele

Ezt Marchionne gyakorlatilag elismerte a Kínai Nagydíj során, miután Daniel Ricciardo mindkét Ferrarinál gyorsabbnak bizonyult az időmérő döntőjében. A 2. rajtkockából kezdhette meg a futamot, amit a 3. körig vezetett is, de defektet kapott, és csak a 4. helyen ért célba csapattársa, Danyiil Kvjat mögött.

– mondta Marchionne arról, hogy Ferrari motor is működhetne a Red Bullokban. „Ettől függetlenül nem kellene előttünk lenniük. Hogy mégis odakerültek, az alátámasztja, hogy hibáztunk az időmérőn.”

Ricciardo mindkét Ferrarit megelőzte az időmérőn, és az élen kezdte a futamot, de a 3. körben defektet kapott Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Ami a Ferrarinak nehézség, az Ezüstnyilaknak pont kapóra jöhet, hiszen bár Nico Rosberg mindhárom idei futamot megnyerte, a Mercedesnél továbbra is úgy vélik, az olaszok még nem mutatták meg igazán, hogy mire képesek. A Kínai Nagydíj után a Sky Sports riportere, Ted Kravitz arról is beszámolt, hogy a

GPS-adatok alapján a kanyarokban a Red Bullok még a Mercedeseknél is gyorsabbak voltak.

„Nagyon erős tempót diktáltak” – nyilatkozta Toto Wolff a Red Bullokról a verseny után. „Jó lenne, ha visszatérnének az élmezőnybe. Tekintettel arra, hogy Ricciardo elvesztette a futamot a defekt miatt, képzelhetik, mennyire megizzasztotta volna Vettelt. A hétvégéjüket elnézve úgy tűnik, javult a teljesítményük.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!