Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke szerint a háromszoros világbajnok példás módon viseli az idei kudarcokat. Hamilton azt hitte, rosszabbul áll a pontversenyben, de elismerte, nincs több jokere, ha nyerni akar.

Csak a 7. helyen ért célba Lewis Hamilton a vasárnap rendezett Kínai Nagydíjon, ezzel már 36 pontra nőtt hátránya a futamot megnyerő, és az egyéni pontversenyt vezető csapattársa, Nico Rosberg mögött. Hamilton az idei első két versenyt a pole pozícióból kezdte, de mindkét alkalommal visszaesett a rajtnál, Kínában pedig először sebességváltó csere, majd az MGU-H hibája hátráltatta. Az utolsó helyről rajtolva balesetbe is keveredett, így csak néhány pontot tudott szerezni.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Motorsport.com-nak elmondta, Hamilton példásan viseli a megpróbáltatásokat. „Elképesztő fejlődésen ment keresztül a személyisége az elmúlt három év során, amióta a csapatunknál van. Két világbajnokságot megnyert, és szerintem rátalált önmagára. Képzelhetik, hogy mekkora nyomás alatt van a kritikák miatt, de követi az ösztöneit, a maga útját járja, és ez működőképesnek tűnik.”

Hamiltonnak (balra) az idén eddig nem jött ki a lépés Forrás: AFP/Str

Wolff szerint mindkét versenyzőjük a csapat szerves része lett, ami nagyon jót tesz nekik, mert lelkesítik a munkatársaikat, még akkor is, amikor éppen nehéz időszakot élnek.

– mondta Wolff a szombati időmérő után, amelyről Hamilton már a Q1-ben búcsúzott, mivel az erőforrás hibája miatt nem tudott értékelhető kört futni, és kiesett.

Hamilton szombaton azt mondta, még hosszú út áll előtte az idei világbajnokság végéig, ezért nem aggódik a történtek miatt, mert azokon úgysem tud változtatni. „Csak annyit tehetek, hogy megpróbálom alakítani a jövőt, ebbe fektetem az energiáimat” – foglalta össze.

Räikkönen balesete nem jött jól Hamiltonnak Kínában Forrás: AFP/Greg Baker

A Kínai Nagydíj történetének legsikeresebb versenyzőjének viszont vasárnap sem jött ki a lépés, mivel már a rajtnál balesetbe keveredett, majd beragadt Kimi Räikkönen mögé. Ezért kénytelenek voltak változtatni a gumitaktikáján, és a futam végén már nem tudta érdemben támadni az előtte autózó Felipe Massát. A leintés után ismét elmondta, hosszú az idei szezon, de elismerte,

A Mercedes pilótáját az is meglepte, hogy a hátránya nem nőtt még nagyobbra a sanghaji balszerencse-sorozat eredményeként. „Csak 36 ponttal vagyok lemaradva?” – idézte őt a BBC. „Oké, ez nem olyan rossz, mint gondoltam. Most egész jól érzem magam, azt hittem, hogy kábé 50-nel.”

„Valóban embert próbáló időszakot élek, sokféle érzés kavarog bennem” – folytatta a háromszoros világbajnok. „Az autóversenyzés viszont már csak ilyen, ez is az út része. Voltam már jobban is, de töretlenül bízom ebben a csapatban. Egyszer csak összeszedjük majd magunkat. Hogy mikor? Ki tudja? De azt remélem, hogy akadnak majd jobb versenyeink is.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!