Társoldalunk:

Ricciardo: Durva gyomros volt a defekt

2016.04.17. 14:52

Az ausztrál pilótát a 2014-es szezonra emlékezteti a Red Bull idei formája, Kvjat dobogós helye láttán biztos abban, hogy nemsokára ő is pezsgőt locsolhat a dobogón.

Remekül kezdődött a Red Bull csapat számára a Kínai Nagydíj, mivel a 2. kockából induló Daniel Ricciardo átvette a vezetést, Danyiil Kvjat pedig egy agresszív manőverrel a 3. helyre jött fel. Az orosz balesetsorozatot indított el azzal, hogy Sebastian Vettelt csapattársa, Kimi Räikkönen felé terelte, az ütközéstől pedig törmelékek szóródtak a pályára. Ricciardo úgy véli, ezért kapott defektet a 3. körben.

A 11-es, 12-es kanyarokban éreztem, hogy csúszni kezd az autó hátulja, ekkor szóltam a rádión, hogy a gumiknak annyi” – mondta az ausztrál, aki szerint valamilyen nagyobb alkatrészen nem ment át. „A defekt akkor vált feltűnővé, amikor az egyenesbe értem, az autóm inogni kezdett, aztán a gumi elszállt” - emlékezett vissza. „A Safety Car miatt aztán még hátrébb kerültünk, úgyhogy ez kettős csapás volt, mintha egy nehézsúlyú bokszolótól kaptam volna egy gyomrost.”

Ricciardo az élen kezdett Kínában, de nem sokáig tudott ott maradni - kattintásra galéria nyílik!Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Ricciardo úgy véli, az újraindítás után élete egyik legjobb versenyét futotta, és meglepetésének adott hangot, mert a Red Bull csomagját nagyon ígéretesnek érezte. Miután az idén zsinórban a harmadik alkalommal lett 4. helyezett, elárulta, a szezon jelenlegi szakaszában nem számítottak arra, hogy ilyen versenyképesek lesznek. „Mindenképpen olyan érzésem van, mint 2014-ben” – utalt az eddigi legsikeresebb évéreÚgy éreztem, ma pezsgőt locsolhatok majd, de örülök, mert számíthatok rá, hogy erre még az idén sor kerül.”

Kvjat elsősorban a rajtnál hívta fel magára a figyelmet, de utána is jó tempót autózott, és csak Vettel tudta utolérni az esélyesek közül. Ő is csupán 8 másodpercet adott az orosz fiatalnak, aki a tavalyi Magyar Nagydíj után második dobogós helyét szerezte.

Vettel neheztelt Kvjatra, de a sportszerűség nem maradt el - kattintásra galéria nyílik!Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

„Az autó jól ment, könnyen vezethető, és az erőforráshoz várható fejlesztésekkel tovább javulhat a helyzetünk” – nyilatkozta Kvjat, az eredménnyel kapcsolatban pedig hozzátette: „Ez nagy lökést ad a garázsban az én oldalamon dolgozóknak, és persze a csapatnak is jót tesz, hogy az idén rendszeresen a dobogóért küzdhetünk.”

Már a Bahreini Nagydíj után felröppent a hír, hogy az idei Red Bull a Mercedes szintjén lehet a pálya kanyargós szakaszain, és Ted Kravitz, a Sky Sports riportere a GPS adatok alapján most arról számolt be, hogy Sanghajban az RB12 tényleg gyorsabban fordult az Ezüstnyilaknál.

A Red Bull a konstruktőri összetettben mindössze 4 ponttal áll a Ferrari mögött a 3. helyen, míg Ricciardo ugyanezt a pozíciót foglalja el a versenyzők között, alig 3 ponttal elmaradva a címvédő Lewis Hamiltontól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!