Rosberg: A versenyzők tudják a legjobban, mi kell az F1-nek

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Kínai Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg sits in his car during the third practice session at the Formula One Chinese Grand Prix in Shanghai on April 15, 2016. / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Ők vezetik az autókat, ezért ők tudják igazán, hogy mire van szükségük ahhoz, hogy jobb versenyeket vívhassanak. Úgy véli, a 2017-es szabályok nem jó irányba vinnék a sportot.

Központi kérdéssé vált az F1-ben a sport irányítása körül kialakult huzavona, ami elsősorban a Kínai Nagydíjra végül visszaállított időmérő körüli kálváriában csúcsosodott ki. Jelenleg túl sokan érintettek a döntéshozatali folyamatokban, és ebben a körben a versenyzők is próbálnak helyet találni maguknak. Szakszervezetük, a GPDA nemrég nyílt levélben elavultnak nevezte az F1 irányítását, és az eljárások felülvizsgálatát kérte.

A pilóták azóta folyamatosan azt hangoztatják, hogy segíteni szeretnék az F1 fejlődését, és iránymutatást adnának, erre azonban egyelőre nincs igény, ráadásul Bernie

Ecclestone nemrég „szélkakasoknak” nevezte a versenyzőket,

és azt javasolta, hogy egyeztessenek csapataikkal, akik viszont részt vesznek a szabályok megalkotásában, és egyéb kérdésekben is hallgatnak rájuk.

Rosberg szerint a versenyzők tudják a tutit Forrás: AFP/Johannes Eisele

„Ez egyáltalán nem bosszant fel engem, mert végül is csak segíteni próbálunk” – nyilatkozta Ecclestone reakciójával kapcsolatban Nico Rosberg.

lesöpörve minden mást. Ha (mi, versenyzők) összetartunk, és szót emelünk, erőt formálhatunk, és megpróbálhatjuk támogatni az F1-et a véleményünkkel, és kicsit irányt mutathatunk” – foglalta össze álláspontját. Rosberg kijelentette, a versenyzők tudják a legjobban, mi kell ahhoz, hogy számukra élvezetes legyen a vezetés, és lelkesen szállhassanak ki az autókból.

és mit várnak el ahhoz, hogy még élvezetesebbek legyen nézni a versenyeket. Ezt próbáljuk elérni. Nem tudjuk, hogy összejön-e, de szerintem megéri megpróbálnunk összetartani.”

Lelkes versenyzőkre van szükség Forrás: Mercedes AMG Petronas

A német pilóta egyetértett főnökével, Paddy Lowe-val, aki úgy vélte, jövőre nem növelni, hanem csökkenteni kellene az autók leszorító erejét. Rosberg kijelentette, szerinte a leszorítóerő miatt nem tudnak közel kerülni az ellenfeleikhez, ez pedig a szoros versenyek alapvető szükséglete.

– közölte. „Arra kellene összpontosítanunk, hogy több csata és előzés legyen” – tette hozzá Rosberg, aki csak a maga nevében beszélt, de úgy véli, sok pilóta egyetért vele. Leszögezte, ő is üdvözölné, ha gyorsulnának az F1-es autók, de ezt mechanikus tapadással érné el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!