Ricciardo sorsát a pálya állapota fogja meghatározni

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull, Kínai Nagydíj
Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo exits the pit lane during the third practice session at the Formula One Chinese Grand Prix in Shanghai on April 16, 2016. / AFP PHOTO / JOHANNES EISELE / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by JOHANNES EISELE has been modified in AFP systems in the following manner: [corrects date to April 16, 2016] instead of [April 15, 2016]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótáját meglepte a kínai időmérőn szerzett 2. hely. Úgy érzi, a futamon is harcolhat a Ferrarikkal, bár szerinte esélyeit jelentősen befolyásolja a pálya állapota.

Az előző szezon kezdete óta csupán másodszor sikerült az első két rajtkocka valamelyikét elcsípnie a Red Bullnak, és Daniel Ricciardo kínai 2. helye azért is váratlan, mert az ausztrál pilóta az edzéseken nem szorongatta meg a Ferrarit és a Mercedest. "Nem nézett ki úgy, hogy harcolhatunk az első rajtsorokért, de a Q3-ban hirtelen begyorsultunk" - ismerte el.

"A szuperlágy gumikat itt nehéz kezelni, egyetlen kör is eléggé megviseli őket. Ki kell ismerni az abroncsokat, és végül sikerült egy jó csomagot összerakunk azáltal, hogy kitapasztaltam, pontosan hogyan vezessek, miközben a mérnökök végrehajtottak néhány módosítást a guminyomáson és az első szárnyon" - magyarázta.

Ricciardo a szombat délelőtti, vizes pályán rendezett edzésen Forrás: AFP/Johannes Eisele

Saját erős teljesítménye mellett a jó eredményhez az sem ártott, hogy Lewis Hamilton műszaki hibát szenvedett, míg a Ferrari versenyzői, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel hibáztak az utolsó Q3-as körükben. Így végül csak Nico Rosberg előzte meg Ricciardót, aki nem feltartott kézzel várja a futamot.

– ott általában picit erősebbek vagyunk, mint az időmérőn" - mondta. "Reméljük, hogy harcolhatunk a Ferrarival. Csodálatos lenne, ha a dobogóért küzdhetnénk."

"Tegnaphoz képest ma teljesen másnak éreztem a balanszot. Az fogja meghatározni a holnapi szereplésünket, hogy a pálya a tegnapi, vagy a mai állapotához fog-e hasonlítani."

Sokkoló eredmény

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner "sokkolónak" nevezte Ricciardo 2. helyét az időmérőn, természetesen pozitív értelemben. "Ez hihetetlen teljesítmény volt" - mondta. "Hosszú idő után az első sorból figyelhetjük a lámpákat, végre versenyben vagyunk!"

Az istálló másik pilótája, Danyiil Kvjat 6. lett. "Úgy érzem, elkaptuk a fonalat. Azzal vesztettem időt, hogy a legjobb körömet egy használt garnitúra opciós gumin futottam, szóval akár gyorsabb is lehettem volna" - nyilatkozta az orosz, aki 1 tizeddel bizonyult lassabbnak az 5. helyezett Valtteri Bottasnál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!