Társoldalunk:

Ricciardo sorsát a pálya állapota fogja meghatározni

2016.04.16. 14:31

A Red Bull pilótáját meglepte a kínai időmérőn szerzett 2. hely. Úgy érzi, a futamon is harcolhat a Ferrarikkal, bár szerinte esélyeit jelentősen befolyásolja a pálya állapota.

Az előző szezon kezdete óta csupán másodszor sikerült az első két rajtkocka valamelyikét elcsípnie a Red Bullnak, és Daniel Ricciardo kínai 2. helye azért is váratlan, mert az ausztrál pilóta az edzéseken nem szorongatta meg a Ferrarit és a Mercedest. "Nem nézett ki úgy, hogy harcolhatunk az első rajtsorokért, de a Q3-ban hirtelen begyorsultunk" - ismerte el.

"A szuperlágy gumikat itt nehéz kezelni, egyetlen kör is eléggé megviseli őket. Ki kell ismerni az abroncsokat, és végül sikerült egy jó csomagot összerakunk azáltal, hogy kitapasztaltam, pontosan hogyan vezessek, miközben a mérnökök végrehajtottak néhány módosítást a guminyomáson és az első szárnyon" - magyarázta.

Ricciardo a szombat délelőtti, vizes pályán rendezett edzésenForrás: AFP/Johannes Eisele

Saját erős teljesítménye mellett a jó eredményhez az sem ártott, hogy Lewis Hamilton műszaki hibát szenvedett, míg a Ferrari versenyzői, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel hibáztak az utolsó Q3-as körükben. Így végül csak Nico Rosberg előzte meg Ricciardót, aki nem feltartott kézzel várja a futamot.

Ha egy körön így teljesítettünk, a versenyen is ütőképesek lehetünk

– ott általában picit erősebbek vagyunk, mint az időmérőn" - mondta. "Reméljük, hogy harcolhatunk a Ferrarival. Csodálatos lenne, ha a dobogóért küzdhetnénk."

"Tegnaphoz képest ma teljesen másnak éreztem a balanszot. Az fogja meghatározni a holnapi szereplésünket, hogy a pálya a tegnapi, vagy a mai állapotához fog-e hasonlítani."

Sokkoló eredmény

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner "sokkolónak" nevezte Ricciardo 2. helyét az időmérőn, természetesen pozitív értelemben. "Ez hihetetlen teljesítmény volt" - mondta. "Hosszú idő után az első sorból figyelhetjük a lámpákat, végre versenyben vagyunk!"

Az istálló másik pilótája, Danyiil Kvjat 6. lett. "Úgy érzem, elkaptuk a fonalat. Azzal vesztettem időt, hogy a legjobb körömet egy használt garnitúra opciós gumin futottam, szóval akár gyorsabb is lehettem volna" - nyilatkozta az orosz, aki 1 tizeddel bizonyult lassabbnak az 5. helyezett Valtteri Bottasnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!