Vágólapra másolva!
A 2007-es világbajnok még mindig elégedett az olasz csapat autójával, a tempóra nincs is panasza, de két motorhiba után úgy véli, akad még teendője a maranellói istállónak.

Nem indult zökkenőmentesen a 2016-os szezon a Ferrari számára, miután Ausztráliában Kimi Räikkönen, Bahreinben pedig Sebastian Vettel esett ki az erőforrás hibája miatt, így a konstruktőri és az egyéni pontversenyben is tetemes hátrányba kerültek a Mercedes mögött. A közvélemény titkos esélyesnek tartotta az olaszokat az idei világbajnokság megnyerésére, de az Ezüstnyilak eddig gyorsnak, és nagyrészt megbízhatónak is tűnnek.

– jelentette ki Räikkönen a Kínai Nagydíj előtt. „Az első két futam nem alakult ideálisan a csapat számára, két dobogós helyet szereztünk ugyan, de kiesésekre és pontok elhullajtására nem számítottunk. E téren még akad teendőnk, de a tempónk megvan. Ha az előző futam időmérőjét nézzük, az rendben volt.”

Räikkönen még mindig pozitív az idei Ferrarival kapcsolatban Forrás: AFP/Johannes Eisele

Räikkönen a tavalyi versenyhez hasonlóan a dobogó 2. fokán zárta a Bahreini Nagydíjat, és bár Ausztráliában a turbó hibája miatt kiesett, úgy véli, hogy az idei Ferrari alapvetően jól sikerült. A csütörtöki sajtótájékoztatón rámutatott, az időmérőn egyelőre nem elég gyorsak, de a versenytempóval elégedett.

– jelentette ki. „Az autó minden téren fejlődött. Teljesen megújult (tavaly óta), és ez a csapatmunkának köszönhető. Még mindig nem tartunk ott, ahol lennünk kellene, de egész jó az autó, és ez jó kiindulási alap. Jobban örülünk, ha az autónk gyorsabb, a tavaly történtekhez képest megpróbálunk előrelépni. Fejlődésre mindig van lehetőség” – foglalta össze.

A finn pilóta arra is kitért, hogy véleménye szerint nem borítja majd fel a hétvége menetét az sem, ha az előrejelzéseknek megfelelően esni fog az eső az időmérő edzés idején.

Izgalmasabb lesz, és nehezebb is, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok” – vélte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!