Hamilton: Nem véletlenül lettem háromszoros világbajnok

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Bahreini Nagydíj
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes GP MGP W07 ambiance portrait during 2016 Formula 1 FIA world championship, Bahrain Grand Prix, at Sakhir from April 1 to 3 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája kijelentette, továbbra is keményen dolgozik a sikerért, és azt kívánja, bárcsak az emberek a háttérben zajló munkát is látnák.

Mióta a tavalyi USA Nagydíjon behúzta a futamgyőzelmet és a világbajnoki címet is, Lewis Hamiltont nem intette le elsőként a kockás zászló. A Mercedes színeiben Nico Rosberg már zsinórban öt elsőségnél jár, és két futam után 17 pont előnnyel vezeti az idei pontversenyt. Hamiltont közben árgus szemekkel figyeli a közvélemény, elsősorban látványos életmódja, és az őt övező kisebb-nagyobb visszásságok miatt. Ő maga kijelentette, a feladatait is a maga módján közelíti meg.

„Mindenki sajátos módszerekkel dolgozik” – jelentette ki az Auto Motor und Sportnak. „A múltkor például leültem a mérnökömmel, és megbeszéltük a rajtokat. Átnéztünk néhány dokumentumot, és mondtam, hogy már olvastam őket.

Hamilton sajátos jelenség az F1-ben Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Ez meglepte őt, én pedig azt mondtam, hogy ha nem a saját szeme láttára olvasom el, az nem azt jelenti, hogy nem végeztem el a házi feladatomat.

A közvélemény gyakran hasonlítja össze Hamilton bulizós, de az eredményeket általában még szállító stílusát Rosberg visszafogottabb, számítóbb hozzáállásával, de a brit pilóta kijelentette, ő is sokat foglalkozik a versenyekkel a pályáktól távol is.

„Otthon, a szobámban vagy a repülőn készülök fel. Nem szeretek egy egész könyvet vagy egy fájlt egyszerre feldolgozni. Lehet, hogy naponta csak egy emailt nézek meg, és csak később tanulmányozom alaposan. Aztán jöhet a következő” – magyarázta.

A Mercedes pilótája fontosnak tartja a közönséggel való kapcsolattartást Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Én így dolgozom. Bárcsak az emberek többet láthatnának a technikai dolgokból. Nagyszerű érzés ilyen szuper intelligens mérnökökkel egy teremben ülni, és a saját, gyakorlati nézőpontommal hozzájárulni ahhoz, hogy a mérnökök remek ötleteiből valami olyan alakuljon ki, aminek hasznát veszem a pályán” – mondta a háromszoros világbajnok, aki már korábban elárulta, hogy Rosberg győzelmi szériája egyáltalán nem érdekli.

Többet mutatna, de a véleményekre nem kíváncsi

Hamilton elárulta azt is, hogy Melbourne-ben megkérdezte a szállodájában, hogy van-e esetleg egy zongorájuk, mert szeretne gyakorolni, és egy művész által korábban használt hangszert kölcsön is kapott a szobájába. Bahreinben ezt nélkülöznie kellett, de mostantól megpróbál olyan helyeken megszállni, ahol szabadidejében zenélhet is.

Kitért arra is, hogy nemrég letiltották arról, hogy a paddockban Snapchat videókat készítsen: „Ez az egész őrület. A TV kamerák csak kívül készítenek felvételeket, nem látnak mindent. A rajongók viszont szeretnék tudni, hogy mi történik a garázsban.

Ez senkinek sem ártana” – jelentette ki a brit pilóta, de megérti, hogy a TV társaságok nagy összegeket fizetnek a kizárólagos közvetítési jogokért.

Bár Hamilton saját elmondása szerint szívesen megosztja az életét a rajongóival, a stílusát vizsgáló közvéleménnyel kapcsolatban kijelentette:

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!