Társoldalunk:

Verstappen jövőre egy élcsapat autóját fogja vezetni

2016.04.08. 12:49

A holland tehetség édesapja, Jos Verstappen kijelentette, Max jövőre a Red Bull, a Ferrari vagy a Mercedes versenyzője lesz. Ezzel az érintettek is egyetértenek.

Kétséges volt, hogy minden idők legfiatalabb F1-es pilótája, Max Verstappen azonnal megállja-e a helyét a világbajnoki sorozatban, de az ifjú tehetség már néhány tavalyi verseny után rácáfolt az aggodalmaskodókra, és látványos versenyzéssel, bátor előzésekkel, jó eredményekkel tette le a hívta fel magára a figyelmet.

Meglepő módon már tavaly felmerült a neve Kimi Räikkönen helyével kapcsolatban, a Ferrari azonban látványos lépéseket egyelőre nem tett a holland leigazolása érdekében. Jos Verstappen, Max édesapja a Marca című lapnak ugyanakkor azt mondta, „tudunk a Ferrari érdeklődéséről, de nem kell kapkodnunk, túl korai lenne.”

Verstappen fényes jövő elé nézForrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Max jövőre az egyik élcsapatnál fog versenyezni, és amikor azt mondom, élcsapat, a Mercedesre, a Ferrarira vagy a Red Bullra gondolok” – tette hozzá, bár elárulta, a különböző istállókhoz való szerződés valószínűsége eltérő. Az első választásunk a Red Bull. A csapatnál nagyon elégedettek a fiammal, és úgy gondolom, Max útjának arra kellene vezetnie” - mondta. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy pilótafronton „kellemes” helyzetben vannak. „A következő évek során nem lesznek gondjaink versenyképes pilóták alkalmazásával"– nyilatkozta az F1.com-nak. „Egészséges helyzetben vagyunk, ahogy az ülésekért folytatott küzdelem is az. Minden versenyzőből kihozza a legjobbat.”

A Mercedes részéről Toto Wolff kijelentette, „nagyon-nagyon meglepné”, ha Verstappen jövőre nem a Red Bull színeiben versenyezne, korábban pedig azt nyilatkozta, hogy bolondok lennénk, ha elérhető lenne, mégsem vennénk őt számításba.”

Az Ezüstnyilaknál Nico Rosberg szerződése lejár az év végén, ahogy Kimi Räikkönené is a Ferrarinál. A Scuderia csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene Verstappennel kapcsolatban szűkszavúan annyit mondott Bahreinben a Corriere della Sera újságírójának, hogy „több érdekes srác is van, ő az egyikük.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!